Ingezonden persbericht

Glasrijk Tubbergen: tiende editie verrassender dan ooit

TUBBERGEN, 20060228 -- Van woensdag 27 september t/m zondag 1 oktober 2006 presenteert het meest veelzijdige glasevenement Glasrijk Tubbergen zich voor de tiende keer aan het publiek. Net als voorgaande jaren krijgt de bezoeker van deze internationale kunstmanifestatie een veelzijdig beeld te zien van trends en ontwikkelingen binnen de glaskunst. Voor de tiende editie is de organisatie van Glasrijk al volop bezig een verrassend, onderscheidend programma met exposities, demonstraties en activiteiten samen te stellen


Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende vijfdaagse manifestatie, met diverse buiten- en binnenexposities op het gebied van glas-in-lood, antieke glaskunst, sculpturen, glasdesign en interieur. Kortom een evenement rond het thema glas in de meest brede zin van het woord. Van modern design tot nostalgisch glaswerk. Vorig jaar trok Glasrijk Tubbergen in vijf dagen tijd dan ook bijna 40.000 internationale bezoekers.

Ander gezicht
Niet alleen de getoonde kunstwerken zijn bijzonder, ook de locaties waarop deze worden geëxposeerd zijn verrassend. Tijdens Glasrijk kan de toeschouwer in het Twentse Tubbergen op de meest unieke plekken exposities bewonderen. Door de tentoongestelde glaskunstwerken krijgen een bankgebouw, pastorietuin of de gemeentelijke trouwzaal ineens een heel ander gezicht! In de Vlaamse spiegeltent kan de bezoeker onder het genot van een hapje en drankje bijkomen van opgedane indrukken. Voor wie wil kennismaken met de kunstenaars, is een bezoek aan het Kunstcafé een aanrader.

Glaskunst in het Groen
Niet alleen binnen, ook in de buitenlucht tonen internationale kunstenaars uit vele landen een interessant overzicht van bijzondere glassculpturen, glaskunst en buiten-objecten. Een wandelroute leidt de toeschouwer langs alle exposities, waaronder 'Glaskunst in het Groen'. Aan deze bijzondere buitenexpositie op meerdere locaties is de Pebem Glaskunstprijs verbonden. Het moge duidelijk zijn: ook in 2006 is Glasrijk Tubbergen een bezoek meer dan waard! Alle activiteiten en exposities zijn van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Voor wie alvast een indruk wil opdoen van Glasrijk: op de site www.glasrijk.nl vindt u impressies van voorgaande edities.




Stichting Glasrijk Tubbergen