Europese top glaskunstenaars in Twente

TUBBERGEN, 20060609 -- Van woensdag 27 september t/m zondag 1 oktober 2006 vindt voor de tiende keer Glasrijk Tubbergen plaats. Net als voorgaande jaren krijgt de bezoeker van deze internationale kunstmanifestatie een veelzijdig beeld te zien van trends en ontwikkelingen binnen de glaskunst en design.


Spraakmakende exposities op bijzondere locaties
Niet alleen de getoonde kunstwerken zijn bijzonder, ook de locaties waarop deze worden geëxposeerd zijn verrassend. Zo vormt een trouwzaal dit jaar het decor voor een fraaie expositie van Berengo-glas. Berengo Fine Arts vertaalt moderne en hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst in driedimensionale glasobjecten. Berengo Fine Arts is in 1990 is opgericht door Adriano Berengo in Murano, Venetië (Italië). Verder zal een grote expositie van Twentse glaskunst te zien zijn en exposeert het Nationaal Glasmuseum met een overzichtstentoonstelling van Nederlandse topstukken in een bankgebouw.

Crossing Borders
In de prachtige sfeervolle hal van het gemeentehuis heeft Galerie Mariska Dirkx onder de naam "Crossing Borders' een internationale collectie samengesteld waarin de veelzijdigheid van de materie glas op allerlei manieren tot uitdrukking komt. Niet alleen het werk van de exposerende Europese kunstenaars is grensverleggend, de kunstwerken vinden hun bestemming bij particuliere kunstverzamelaars en musea zowel binnen als buiten Europa.

Neonbos
Niet alleen binnen, ook in de buitenlucht tonen geselecteerde kunstenaars uit diverse Europese landen een interessant overzicht van markante glassculpturen, glaskunst en buitengewone objecten. Een wandelroute leidt de toeschouwer langs alle exposities, waaronder 'Glaskunst in het Groen'. Een spraakmakende expositie zal ongetwijfeld het Neonbos zijn. Hier lijkt de natuur zelf tot kunst verheven. Neonaccenten geven het bos een hele andere, bijna mystieke dimensie. Maar het blijft een onmogelijke opgave om alle sculpturen te beschrijven. Glas bestaat door de magie van licht en dat moet je zien! Alle activiteiten en exposities zijn van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

Wilt u alvast een indruk opdoen van Glasrijk Tubbergen: op de site www.glasrijk.nl kunt u nieuws, informatie en andere wetenswaardigheden over het evenement vinden.




Stichting Glasrijk Tubbergen