Gemeente Eindhoven

Persbericht 19 september 2006, no. 228

Vijfde keer âCreatieve koffieâ voor mantelzorgers

Het Steunpunt Matelzorg Verlicht Eindhoven gaat na de zomerstop verder met haar serie: âCreatieve koffie, daar neem je wat van meeâ. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 26 en woensdag 27 september van 13.30 tot 15.30 uur in het gebouw van ETKB, Schalmstraat 2b te Eindhoven.

Deze bijeenkomst heeft als titel âJe liefste lijstjeâ en wordt begeleid door mw. Carla van Olst van Oya Arte Vivere. Voor sommige mantelzorgers al bekend door de Creatieve koffie van mei waar wij onder haar begeleiding met speksteen werkten. Nu gaan we aan het werk met glas. U kunt gerust een eigen foto meenemen die u meteen in het lijstje kunt plaatsen en met verschillende stukjes glas versieren tot een fraai en glinsterend kunstwerk dat bij u thuis meteen zal op vallen.

Deze activiteit is alleen bedoeld voor mantelzorgers. Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven deze en andere activiteiten waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan de rol als mantelzorger en de gevoelens en spanningen die dit met zich mee kan brengen.

Mantelzorgers kunnen zich voor een van beide dagen opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven telefoon 040-2384579. Hebt u zich eerder aangemeld en kunt u toch niet, meldt u zich dan svp af op bovengenoemd telefoonnummer.