Gemeente Soest

Week van de vooruitgang

Datum: 22/09/2006

Met 'Groene voetstappen' naar de wethouders

Op woensdag 27 september 2006 overhandigen leerlingen van twee scholen uit Soest 'Groene voetstappen' en verkeersvragen aan de wethouders Paul Lemmen (verkeer) en Bert Krijger (milieu).

De leerlingen van De Wegwijzer en de Van der Huchtschool 1 hebben in de Week van de Vooruitgang (16-22 september 2006) Groene voetstappen gespaard door met de fiets of lopend naar school te komen. Ook hebben ze onderzocht of de schoolomgeving veilig is en nagedacht over eventuele verbeteringen.

De resultaten van deze Week van de Vooruitgang overhandigen de leerlingen op 27 september aan de wethouders van milieu en verkeer. De leerlingen gaan vervolgens in gesprek met de wethouders over de ideeën en mogelijkheden. De rol van de leerlingen en die van de gemeente zelf zullen daarbij in beeld komen. De bijeenkomst zal bij elkaar ongeveer drie kwartier duren.

Week van de vooruitgang

Van 16 tot en met 22 september 2006 vindt de Week van de Vooruitgang plaats. Dit is een initiatief van onder andere Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging Klimaatverbond.

Op verschillende manieren worden alternatieven voor de auto tijdens de week gepromoot onder verschillende doelgroepen.

Groen licht voor duurzame mobiliteit

In Soest hebben op uitnodiging van milieucentrum de Kwekerij en de fietsersbond 11 scholen meegedaan aan de actiedag 'Op Voeten Fietsen naar school' op donderdag 21 september 2006.

Twee van de deelnemende scholen zijn verder gegaan dan alleen zoveel mogelijk op de dag zelf lopend of met de fiets naar school te komen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer