Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 185

datum: 22 september 2006

Inloopavond over tijdelijk onderkomen Poppodium De Kelder in Rohm & Haas

Woensdag 27 september aanstaande organiseert de gemeente Amersfoort een inloopavond voor omwonenden over de tijdelijke huisvesting van Poppodium De Kelder in het voormalige gebouw van Rohm & Haas aan de Kleine Koppel 31. Tijdens deze avond informeren bestuur en directie van De Kelder belangstellenden over hun plannen in dit oude fabriekscomplex. De architect en het bouwbedrijf vertellen over de inrichting van het pand en de geluidsisolerende maatregelen die vooraf genomen zullen worden. De gemeente Amersfoort geeft informatie over de planning en procedure. De inloopavond vindt plaats in het voormalige gebouw van Rohm & Haas en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanleiding tijdelijk onderkomen
De huidige locatie van het Poppodium in de kelder van Theater De Lieve Vrouw is te klein om de programmering, de bezoekersaantallen en de organisatie uit te bouwen naar het niveau van het toekomstige poppodium in het Eemplein. Bovendien heeft Theater De Lieve Vrouw uitbreidingsplannen waar de kelderruimte onderdeel van is. De locatie Rohm & Haas is uit de bus gekomen als een prima tijdelijke locatie: strategisch gelegen, goed bereikbaar, voldoende capaciteit en aanpasbaar aan de eisen voor het popcentrum. Todat het Eemplein wordt opgeleverd in 2009 krijgt het poppodium een plaats in het oude fabriekscomplex.

Procedure en planning
Om Poppodium De Kelder tijdelijk te kunnen huisvesten in de locatie Rohm & Haas dient een artikel 17 procedure ex WRO te worden gevolgd waarbij een maximale gebruikstermijn van 5 jaar geldt. Deze procedure start begin oktober. Tijdens deze procedure kunnen inwoners en andere betrokkenen hun eventuele bezwaren kenbaar maken. Wanneer de procedure niet tot onoverkomelijke bezwaren leidt en de verbouwing dus op tijd kan starten, zal het tijdelijke poppodium in Rohm & Haas in maart 2007 de deuren openen.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --