Prijs voor de meest diverse mkb-werkgever

Diversiteitsmanagement

Amstelveen, 24 september 2006 - Tien mkb-werkgevers maken kans op het winnen van de Div GoodPracticePrijs 2006. De prijs gaat naar de ondernemer die dit jaar de meeste waardering oogst voor zijn/haar inzet van allochtone medewerkers en autochtone collega's. Een jury beoordeelt de genomineerden en maakt de winnaar bekend op 27 september, tijdens het Jaarcongres Diversteit in de Jaarbeurs van Utrecht. De prijs is een initiatief van Div, het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement, dat werkgevers in het midden- en kleinbedrijf wijst op de zakelijke voordelen van een divers samengesteld personeel.

Eén oproep aan mkb-werkgvers om te vertellen hoe zij allochtone medewerkers mixen met Hollandse collega's, leverde Div een stapel aanmeldingen op. Hieruit is een top 10 samengesteld en een jury vormt zich nu een oordeel over deze bedrijven: een slagerij,
een bouwbedrijf,
een distributiecentrum,
een fabrikant van auto-onderdelen,
een aanbieder van sales activiteiten,
een uitlener van ict-personeel,
een hulporganisatie voor schone energie,
een producent van navigatiemiddelen,
een aanbieder van personele diensten,
een exploitant van een luchthaven.
Deze werkgevers hebben schriftelijk toegelicht waarom en hoe zij in hun bedrijf ook allochtone werknemers aan het werk hebben en houden. Daarnaast hebben zij uiteengezet welke voordelen dit de onderneming heeft opgeleverd. Bijvoorbeeld op het gebied van creativiteit en productvernieuwing, het openen van nieuwe afzetmarkten, het onderhouden van mondiale zakenrelaties of het oplossen van een nijpend personeelstekort.

De jury die uit deze tien de meest diverse werkgever als winnaar aanwijst, bestaat uit personen die sterk betrokken zijn bij het onderwerp: mevr. H. Verhoeven, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie; mevr. S. Datoobar, directeur van nOva Uitzendbureau; en de heer K. Blokland, directeur P&O van TNO en voorzitter van de NVP, de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling. Hun oordeel wordt woendag bekend gemaakt door een vertegenwoordiger van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Th. Langejan, directeur-generaal Arbeidsverhoudingen en Internationale Betrekkingen. De prijsuitreiking vormt onderdeel van het programma van het Jaarcongres Diversiteit 2006 (zie verder www.div-management.nl en www.nvp-plaza.nl).

Congresbezoekers ontvangen na afloop het nieuwe boekje Diversiteit = . Hierin beschrijft Div tien voorbeelden van mkb-werkgevers die bewust en met zakelijk succes allochtone medewerkers in hun bedrijf inzetten, met autochtone collega's. Het boekje geeft tips en informatie waarmee ook andere werkgevers in het midden- en kleinbedrijf de eerste stappen kunnen zetten op weg naar een divers personeel.


Noot voor de redactie -