Gemeente Leiden

PERSUITNODIGING

Hoe kan ik zakkenrollen voorkomen? Hoe voorkom ik dat een portemonnee wordt gestolen uit de winkelwagen? Wat kan ik doen om een woninginbraak te voorkomen? Hoe herken ik een vals legitimatiebewijs? Heeft u informatie over het goed gebruik van de rollator en over tafeltje dekje of de sterbus? Dit zijn een aantal vragen die professionals regelmatig bereiken in de wijk Leiden Zuidwest.

Het is belangrijk dat het veiligheidsgevoel wordt bevorderd in een wijk, buurt of straat. Bewoners hebben veelal vragen over diverse veiligheidsonderwerpen maar weten niet waar zij deze kunnen stellen. Diverse instanties hebben de krachten gebundeld en zijn aanwezig op deze middag en geven tips over: . Veilig wonen
. Veilig winkelen en veilig pinnen
. Tafeltje dekje en sterbus
. Veilig verkeer
. Veilige woon - en leefomgeving
. Goed omgaan met uw rollator
. Legitimatiebewijzen

Op woensdag 27 september aanstaande wordt in Leiden Zuidwest gestart met dit veiligheidsproject. Bewoners en genodigden zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op deze veiligheidsmarkt. Zij kunnen dan ook een veiligheidstip geven om de wijk te verbeteren. Gekeken wordt of dit dan kan worden gerealiseerd. De eerste veiligheidstip wordt door directeur F. van Oosten van Zorgcentrum Rijn en Vliet toegelicht. Rijn en Vliet is samen met wijkservicepunt van der Willigenhof onderdeel van de stichting Libertas Leiden.

Deze veiligheidsmiddag is een initiatief van het project Leiden Buitengewoon Veilig en gerealiseerd door de samenwerking tussen de gemeente Leiden, wijkontwikkeling Zuidwest, de politie Hollands Midden Team Zuid, de woningbouwvereniging de Sleutels van Zijl en Vliet en wijkservicepunt van der Willigenhof.

Nadere informatie: Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel: (071) 516 51 38.

U bent van harte uitgenodigd om bij de start van de campagne aanwezig te zijn. Datum: woensdag 27 september
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Wijkservicepunt van der Willigenhof, Brahmslaan 16


---- --