Gemeente Zaanstad

Persuitnodiging: Woensdag 27 september opening Cruyff Court Zaandam Veld Voetbal als middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, en normen en waarden in het spel te brengen 25-09-2006

Zaanstad is een heuse attractie voor jeugdigen rijker: het Cruyff Court Zaandam Veld aan de Straat Davis in Zaandam-Zuid. Op woensdag 27 september is de officiële opening. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Het voetbalveld in de Walvisvaarderbuurt te Zaandam is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en de Gemeente Zaanstad. Met dit veld willen de CCKV en de gemeente sport voor jeugd van 4 tot 23 jaar stimuleren. Door ze dichtbij huis de mogelijkheid tot voetbal te bieden, krijgt de bereikbaarheid van sport en voetbal in het bijzonder voor kinderen een extra impuls. Dat sluit nauw aan bij een van de speerpunten van de gemeente Zaanstad: sport is belangrijk; het brengt mensen samen.

Voetbal als middel
Een Cruyff Court is meer dan alleen een veldje. Het bijzondere aan een Cruyff Court is dat Johan Cruyff er zichtbaar zijn "handtekening" op heeft achtergelaten en dat er door partijen in de wijk in samenwerking met de Cruyff Foundation en de KNVB structureel activiteiten op het veld worden georganiseerd. Op een Cruyff Court is voetbal niet alleen het doel, maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, en normen en waarden in het spel te brengen.

Aan de opening werken samen: Bewonerscommissie Walvisvaardersbuurt, Wijkbeheer Zaandam Zuid, Straathoekwerk, Speeltuinvereniging De Uithoek, Zilvermeeuwen, Hellas Sport Combinatie, Parteon, Stichting Cruyff Courts KNVB Velden, Sportservice Zaanstad en de gemeente Zaanstad.

Programma

14.00 uur Ontvangst in buurtcentrum De Exter, Sluispad 35, 1505 EJ Zaandam

14.30 uur Officiële opening door wethouder Sport Ronald Ootjers, Carole Thate, directeur van Stichting Cruyff Courts KNVB Velden en oud profvoetballers Henk Groot, Sonny Silooy en Johnny Rep

15.00 uur Start van het openingstoernooi met scholenteams van omliggende basisscholen en jongeren uit de wijk Zaandam Zuid georganiseerd door Sportservice Zaanstad en Straathoekwerk.

17.00 uur Prijsuitreiking voor de leeftijdsgroepen 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 15 jaar 19.00 uur Prijsuitreiking voor de leeftijdsgroep van 16 t/m 22 jaar