Gemeente Zwolle

Inloopbijeenkomst over herontwikkeling winkelcentrum Zwolle-Zuid


Datum uitgave: 25-09-2006
Provast B.V. organiseert samen met de gemeente Zwolle een inloopbijeenkomst over de herontwikkeling van het winkelcentrum Zwolle-Zuid op woensdag 27 september 2006 van 16.00 tot 19.00 uur in het wijkcentrum De Pol aan de Gelijkheid 1. In de bijeenkomst informeren Provast en de gemeente de wijkbewoners over de plannen, de te verwachten overlast en de bouwkundige aanpassingen.

Provast is momenteel begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de herontwikkeling van het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Het terrein aan de Democratenlaan wordt ingericht voor de tijdelijke noodwinkel van Albert Heijn. Vervolgens vinden in de Van der Capellenstraat voorbereidende werkzaamheden plaats: het verleggen van de kabels en leidingen en het aanpassen van de riolering. Dit werk start waarschijnlijk begin oktober dit jaar en duurt ongeveer twee maanden. In december worden geen werkzaamheden uitgevoerd.

De eerste sloophandeling start vervolgens begin januari. De winkels in het huidige winkelcentrum kunnen tijdens de komende verbouwingsactiviteiten hun deuren open kunnen houden, maar de werkzaamheden brengen wel overlast met zich mee. Provast en de gemeente doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

8000 m2
Het huidige winkelcentrum Zwolle-Zuid omvat ruim 9.000 m² winkels en 80 woningen. Bijna 8.000 m² wordt toegevoegd als winkelruimte aan het centrum, waaronder uitbreiding van de Albert Heijn, nieuwe trekkers zoals de Hema, DA drogisterij en nieuwe branches. Het wordt een modern winkelcentrum dat de bezoeker een breder en gevarieerder winkelaanbod biedt. Om het winkelen aantrekkelijker te maken wordt ook een nieuwe 'winkelronde' geïntroduceerd. Het nieuwe winkelcentrum wordt beter bereikbaar en er is meer parkeergelegenheid. In totaal komen ruim 700 gratis parkeerplaatsen in het gebied, zowel op maaiveld als in een nieuwe parkeergarage. Daarnaast biedt het centrumplan ruimte voor studenten- en eengezinshuisvesting. Er zijn in totaal circa 120 woningen die in samenwerking met DLH Ontwikkeling BV / Trebbe Bouw ontwikkeld worden. Deze appartementen zijn zowel in de koop- als in de huursector.

Maquette vernieuwde winkelcentrum
De wijkbewoners kunnen de maquette van het vernieuwde winkelcentrum in de bibliotheek Zwolle-Zuid bekijken. De hal van het wijkcentrum De Pol wordt voorlopig gebruikt om informatie te presenteren over de uitvoering van de werkzaamheden.

Bron: afdeling Communicatie