Gemeente Urk

Jeugd Hulp Teams officieel van start

Jeugd-hulpverleners ondertekenen massaal overeenkomst

Woensdag 27 september ondertekenen vele jeugd-hulpverleners officieel de samenwerkingsovereenkomst Jeugd Hulp Teams. Vele hulpverleners (± 60 personen) reageren enthousiast en willen zich graag inzetten voor het zorgadviesteam dat op elke plaatselijk basisschool van start gaat. Zowel vaste deelnemers van een Jeugd Hulp Team als de deelnemers op afroep, ondersteunen het plan om de aansluiting tussen jeugdzorg en onderwijs te versterken en sneller in te spelen op problemen van kinderen.

De vaste deelnemers aan een Jeugd Hulp Team zijn: de intern begeleider van de school, een schoolmaatschappelijk werker en een jeugdarts of
-verpleegkundige. Het team kan eventueel aangevuld worden met deelnemers op afroep, bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg, Eleos (jeugdzorg van het reformatorisch onderwijs), Raad voor de Kinderbescherming, Waypoint, Buurtwerk, Jeugdopvang JOW, politie, kerken, huisarts, leerplichtambtenaar, enz.

Met ingang van schooljaar 2006-2007 start elke plaatselijke basisschool met een zorgadviesteam, een Jeugd Hulp Team. Een Jeugd Hulp Team is een groep uitvoerders (vanuit school en andere instanties) die (problemen van) kinderen bespreken en die gezamenlijk acties hierop kunnen ondernemen.