Gemeente Leiden

Uitreiking 50 certificaten Inburgering in Leiden

Op woensdag 27 september worden er certificaten uitgereikt aan Oud- en Nieuwkomers die het Inburgeringsprogramma met succes hebben afgerond. Het gaat om ongeveer 50 inwoners van Leiden en de regiogemeenten. Wethouder Gerda van den Berg van Welzijn en Zorg reikt de certificaten uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Leiden. De bijeenkomst is van 15.30 tot 18.00 uur.

Oud- en Nieuwkomers
In het kader van de Wet Inburgering Nieuwkomers en de Regeling Inburgering Oudkomers hebben deze Oud- en Nieuwkomers met succes deelgenomen aan een Inburgeringsprogramma. Voor de Oudkomers bestond het programma uit taallessen en begeleiding naar (gesubsidieerd) werk, een opleiding, opvoedersondersteuning of maatschappelijke participatie. De Nieuwkomers volgden een taalprogramma, maatschappelijke oriëntatie en indien nodig beroepenoriëntatie.

Integratie door deelname aan de maatschappij
Wethouder van den Berg wijst op het belang van deze inburgeringscursussen: "Integratie betekent voor mij volwaardige deelname aan maatschappelijke activiteiten. Inzet dus op werk, vrijwilligerswerk, onderwijs en contacten tussen buren. De Oud- en Nieuwkomers die vandaag hun certificaat krijgen hebben een grote stap in de goede richting gezet. Ik ben daar erg blij mee."

Nadere informatie:
Bert van den Ham, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.


---- --