P E R S B E R I C H T DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 27 september 2006 18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.


---

Kunsthal Kookt - Van 29 september t/m 1 oktober is de Kunsthal in Rotterdam omgetoverd tot dé verzamelplaats van eerlijk eten. KunsthalKOOKT is een driedaags festival waar het ambachtelijk product centraal staat. Te gast zijn Jonah Freud, eigenaresse van een kookboekhandel in Amsterdam, en Alain Caron, host van het evenement.

Filmen Over Grenzen - De nu in Nice wonende filmmaker George Sluizer komt vandaag, samen met regisseur Hans Heijnen, in de studio. Hij zoekt in zijn films naar avontuur, uitdagingen en perfectie. Sluizers eerste films gingen over zijn verhouding met Nederland, waarin oneindige Hollandse polders zonder horizon voor hém een gevangenis leken.

Politiek Gevangene - Ook te gast vandaag is schrijfster Aukelien Weverling, wiens roman 'Politiek Gevangene' net is verschenen. 'Politiek Gevangene' vertelt over een jeugd die is getekend door het egoïstische idealisme van de politiek geëngageerde jaren-zestig-generatie.

De vaste onderdelen

Buitenlandse Correspondenten - De Zwitserse journaliste Elsbeth Gugger komt afwisselend met enkele collega's (onder andere uit Duitsland, Frankrijk en Amerika) praten over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Live-muziek - De muziek wordt vandaag verzorgd door SneakerFreak. Deze zanger/schrijver componeert op zijn computer een nummer, zet er een baslijntje onder, beat erbij. En in de studio wordt dat geheel weer uitgekleed. Terug naar de akoestische basis. De songs zijn derhalve slim geconstrueerd, uitgebalanceerd en fris.

Kees Moeliker - Huisbioloog Kees Moeliker praat deze week onder andere over het verdwijnen van de schaamluis. De belangrijkste oorzaak wordt gezocht in een trend van de laatste jaren, waarbij zowel mannen als vrouwen hun schaamhaar volledig, of tot op een plukje na verwijderen.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT