Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Katendrecht en Oranjeboomstraat/Piekstraat nu ook Kansenzones

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie nieuwe gebieden benoemd tot Kansenzones. Twee daarvan liggen in de deelgemeente Feijenoord, namelijk Katendrecht en de Oranjeboombuurt/Piekstraat.

50% investering terug
In een Kansenzone kunnen gevestigde en startende ondernemers en vastgoedeigenaren gebruikmaken van de Ondernemersregeling Kansenzone Rotterdam. Ze kunnen hiermee 50% van hun investering terug ontvangen tot een maximum van 100.000 euro.

Slinge
De derde nieuwe Kansenzone is de Slinge in de deelgemeente Charlois. In die deelgemeente is tevens het gebied rondom het Zuidplein bij de Kansenzones getrokken.

Investering van 48 miljoen
De gemeente wil het economische klimaat in de stad verbeteren door zogeheten Kansenzones te creëren. In die zones investeert de gemeente samen met het Rijk tot en met volgend jaar 48 miljoen euro in bedrijven, bedrijfspanden en de bedrijfsomgeving. Daar komen de private investeringen nog bij die door het project worden uitgelokt.

Nieuwe bedrijven
Het college wil vooral in Katendrecht en de Oranjeboomstraat meer ruimte vrijmaken voor nieuwe bedrijven. In de bestaande zones is die ruimte beperkt. Door ook de Piekstraat erbij te betrekken hoopt het college dat de creatieve bedrijvigheid zich daar verder kan ontwikkelen.

Informatie
Kijk voor meer informatie over kansenzones op www.kansenzones.nl.