Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER KLAAR VOOR AFRONDING SUCCESVOL FORMULE 3 SEIZOEN !

NIJMEGEN, 27 SEPTEMBER 2006 - Renger van der Zande (20) rijdt dit weekend alweer de laatste races in het Duits Formule 3 Kampioenschap. In tegenstelling tot zijn concurrenten stapte Renger pas in april voor het eerst in een Formule 3. Zonder enige seizoensvoorbereiding reed hij een geslaagde Formule 3-test op het circuit van Valencia. Mercedes HWA had Renger pas laat naar voren geschoven in het door hen gesteunde Seyffarth Motorsport Team. Met nauwelijks kilometers in de benen opende de Nederlander met een jumpstart het Formule 3 seizoen. Op het Duitse Oschersleben finishte hij zijn eerste race direct als tweede. Een spectaculair begin van zijn Formule 3 carrière. Ondanks een aantal tegenslagen verderop in het jaar hield Renger het hoofd koel en stond hij met grote regelmaat op het ereschavot. Zes maanden en 7 podiumplaatsen verder is het seizoen na zondag alweer voorbij. De Mercedes-coureur staat er goed voor. Na achttien races staat hij met slechts 3 punten achterstand tweede in de Rookie Cup. In het algemeen klassement van het Duits Kampioenschap staat hij vierde.

De Q-dancer stond in april aan de vooravond van een nieuw avontuur. In 2005 werd hij overtuigend Nederlands kampioen in de Formule Renault 2.0 klasse. Nu maakte hij met steun van Mercedes de overstap naar de arena van de Formule 3. Als Rookie kwam hij op Oschersleben samen met het jonge team van SMS Seyffarth Motorsport goed uit de startblokken. Hij scoorde in zijn debuutrace een geweldige tweede plaats .Tegenslagen had hij in het eerste gedeelte van het seizoen, door onder andere mechanische pech en lompe acties van tegenstanders. Renger toonde karakter en pakte de draad weer op, met name na de races op het TT Circuit van Assen. Hij stond daarna met grote regelmaat weer op het podium en lijkt de laatste races volledig ontketend te zijn. Twee weken geleden pakte de jonge matador in Oostenrijk op de Salzburgring nog een poleposition. Een tweede en derde plaats in de twee races van dat weekend brachten hem een uitstekende uitgangspositie voor de finale aanstaand weekend.

RENGER: "Ik heb bijzonder veel zin in komend weekend. Het circuit van Oschersleben ligt mij prima en ik heb daar in het verleden erg goed gescoord. Het seizoen is werkelijk voorbij gevlogen. Gelukkig heb ik nog twee uitdagingen om het seizoen werkelijk top te maken. Derde worden in de eindrangschikking van het Kampioenschap en mogelijk de volle winst in de Rookie Cup. Ik ga er keihard voor knokken om samen met mijn team deze doelstellingen te pakken! Verder wil ik mijn trouwe sponsors Q Dance, Go Fast , Men_at_Work, Playseats en de vele anderen die me bij hebben gestaan, nu al bedanken voor dit geweldige seizoen. "

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen we u graag naar Renger van der Zande's officiële website www.rengervanderzande.com of kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).