Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Motorrijder botst op shovel en raakt gewond

Publicatiedatum: 27-9-2006 8:49:56

Nijkerk - Op de Nieuwe Voorthuizerweg in Nijkerk is woensdagochtend een 37-jarige motorrijder uit Voorthuizen gewond geraakt. De man was in de dichte mist op een shovel gebotst en strandde uiteindelijk tegen een boom. Het slachtoffer is met diverse botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de verklaringen van getuigen en betrokkenen reed een 23-jarige man uit Hoevelaken omstreeks half zeven met zijn shovel over de Nieuwe Voorthuizerweg van Nijkerk richting Voorthuizen. In verband met een tegenligger week de Hoevelaker uit waarna hij, na het laten passeren van de tegenligger, weer de weg op reed. Daarbij kwam hij gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht. Op dat moment kwam de Voorthuizense motorrijder hem tegemoet rijden en raakte de voorband van de shovel. Als gevolg daarvan verloor de motorrijder de macht over het stuur en botste tegen een boom. De gewonde Voorthuizenaar is naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. De politie sloot gedurende de afhandeling van het ongeval de weg tijdelijk af.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Trucker verliest oplegger

Publicatiedatum: 27-9-2006 8:48:27

Nijkerk - Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Friese Wergea is dinsdagochtendvroeg in Nijkerk de oplegger achter zijn trekker verloren. Daarbij was niemand gewond geraakt. De Friese trucker was rond half zes vanaf een bedrijf aan de Patroonstraat de Berencamperweg opgereden en had volgens zijn verklaring net van oplegger gewisseld. Bij het nemen van de bocht schoot de ongeveer 15 ton zware oplegger los van de truck en kwam half in de berm tot stilstand. In verband met bergingswerkzaamheden moest de Berencamperweg ongeveer tweeënhalf uur worden afgesloten. Doorgaand verkeer werd omgeleid. Van de chauffeur was een blaastest afgenomen maar de man bleek niet onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Puttenaar (15) opgepakt na graffiti

Publicatiedatum: 27-9-2006 8:47:28

Nijkerk - Een vijftienjarige jongen uit Putten is dinsdagmiddag in Nijkerk opgepakt wegens vernieling door graffiti. De knaap was omstreeks kwart voor twee op de Ark door getuigen in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Volgens de getuigen zou de Puttenaar enkele speeltoestellen en een meterkast met behulp van een verfspuitbus hebben besmeurd met teksten. Ook zouden er hakenkruizen zijn gekalkt. De jongen bekende zijn aandeel in de zaak. Hij zou de vernielingen met een ander hebben aangericht. De politie kent zijn identiteit inmiddels en zal ook de andere verdachte aan de tand voelen. De Puttenaar is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese aangehouden na vernieling bij burenruzie

Publicatiedatum: 27-9-2006 8:46:45

Ede - In een woonwijk in Ede-Zuid heeft de politie dinsdagmiddag een 40-jarige vrouw aangehouden wegens vernieling. De vrouw zou bij een buurvrouw enkele vernielingen hebben aangericht. Zo zou er een ruit zijn gesneuveld, planten uit de tuin zijn getrokken en een omheining zijn omgeduwd. De gedupeerde waarschuwde de politie die de 40-jarige Edese even later aanhield. De vrouw bekende de vernielingen en had verklaard dat de overlast, die haar buurvrouw zou veroorzaken, haar plotseling teveel waren geworden. De Edese is na verhoor weer vrijgelaten. De politie gaat proberen in de zaak te bemiddelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (17) verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 27-9-2006 8:46:06

Ede - In een winkel aan de Stadspoort in Ede heeft de politie dinsdagmiddag een zeventienjarig meisje uit die stad aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw zou volgens winkelpersoneel voor ruim 30 euro aan levensmiddelen hebben gestolen. Een medewerker van de zaak had gezien dat de vrouw wel andere spullen afrekende; de gestolen spullen bleken echter onderin haar tas te zitten. Volgens de Edese had ze de levensmiddelen wel willen betalen maar was ze vergeten ze uit haar tas te halen en aan te bieden om af te rekenen. De Edese is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053