Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
26 september 2006 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 19 september 2006 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Aanleg rotonde en parallelweg bij Workum eind oktober van start Het college van Gedeputeerde Staten heeft ruim 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de reconstructie van de afslag Workum-centrum / NS station op de provinciale weg N359 tot een grote rotonde. Tevens wordt van deze bijdrage een parallelweg aangelegd. Beide werken vallen onder de 1e fase van het totale project 'N359 Workum' en starten nog dit najaar. Persbericht met plattegrond beschikbaar


2. Ontwerp-programma van Eisen Aanbesteding OV Stadsdienst Leeuwaren Het stadsdienstvervoer in Leeuwarden moet in 2007 opnieuw worden aanbesteed. Het college van Gedeputeerde Staten heeft daar de eerste stap voor gezet door het Ontwerp-programma van Eisen voor het stadsbusvervoer vast te stellen. In dit programma, voor de concessieperiode 2008-2012, worden de eisen aan de uitvoering van het openbaar vervoer gesteld om daarmee de kwaliteit van de stadsdient te kunnen waarborgen. De provincie is de opdrachtgever voor deze aanbesteding, na de start van de nieuwe concessie in 2008 neemt de gemeente Leeuwarden het beheer op zich. Vertegenwoordigers van gemeenten, wijkraden en reizigersorganisaties hebben hun inbreng geleverd bij het opstellen van het concept-ontwerp Programma van Eisen.

Het Ontwerp-programma van Eisen ligt van 30 september tot 7 november voor inspraak ter inzage. Het definitieve Programma van Eisen wordt vervolgens in november vastgesteld, korte tijd later gevolgd door het Bestek. In het voorjaar van 2007 volgt na beoordeling van de offertes het gunningsbesluit, de concessie gaat in vanaf 1 januari 2008.


---- --