Gemeente Strijen


Wethouder Buitendijk kondigt vertrek aan

Wethouder Buitendijk (27-09-2006) STRIJEN - Dinsdag 26 september jongstleden heeft Gert-Jan Buitendijk de gemeenteraad van Strijen laten weten dat hij per 1 december aanstaande zijn functie als wethouder in Strijen neerlegt.

Gert-Jan Buitendijk combineert al bijna negen jaar zijn wethouderschap met een functie bij de Rijksoverheid. In Den Haag werd hij per 1 juni 2006 benoemd als directeur Financieel Economische Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bij zijn benoeming meldde hij al dat die combinatie een zware opgave zou worden. Buitendijk: ,,Naar nu blijkt een te grote opgave. Ik merk aan beide kanten dat ik niet meer de tijdsinspanning en kwaliteit kan leveren die ik wéns te leveren. Ik doe daarmee zowel het ministerie als de gemeente Strijen in mijn ogen tekort. Nog los van het feit dat de huidige combinatie een nog zwaardere wissel trekt op mezelf en mijn gezin."

Zodoende komt er na vier jaar raadslidmaatschap en bijna negen jaar wethouderschap een einde aan zijn bestuurlijke periode in Strijen. Buitendijk is onder meer ook loco-burgemeester van Strijen en lid van de agendacommissie van de Commissie Hoeksche Waard.