Politieberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 27-09-2006

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN- Van 13.00 tot 15.30 uur werd dinsdag een verkeerscontrole op de Zuidstedeweg en de Schakelstede gehouden. In totaal werden 10 bekeuring uitgeschreven voor het rijden door het rode licht en het rijden zonder gordel.

Diefstal uit winkel

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie de melding dat er een winkeldief was aangehouden. Winkelpersoneel had gezien dat drie personen gereedschap had gestolen uit een winkel aan de Veldwade. Na de diefstal verdween het trio in een auto. De politie ging op zoek en trof de mannen aan op de Hoofd Graaflandstraat. De mannen, 20 tot 23 jaar uit Utrecht, werden aangehouden. In de kofferbak lag het gestolen gereedschap.

Schieten in richting van school

HOUTEN- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden omdat ze in de richting van een school hadden geschoten met vermoedelijk een luchtdrukwapen. Omstreeks 23.05 uur zag een getuige een auto bij een school staan op De Slinger. De getuige zag dat een inzittende met een luchtdrukwapen in de richting van de school aan het schieten was. Toen de mannen zagen dat ze gesnapt waren reden zij hard weg. De getuige zette de achtervolging in en op het Hoefbladhof stopte de auto. Door agenten werd het duo, 20 en 21 jaar uit Houten, aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de mannen en in de auto werd geen luchtdrukwapen aangetroffen.