Gemeente Capelle a/d IJssel

Voorzitter en leden WMO-adviesraad Capelle aan den IJssel gezocht

Op 1 januari 2007 treedt de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in werking. Om Capelse burgers en cliënten te betrekken bij het opstellen en uitvoeren van het lokale WMO-beleid, is de gemeente momenteel bezig met het oprichten van een Wmo-adviesraad. In deze adviesraad moeten zoveel mogelijk doelgroepen van de WMO zijn vertegenwoordigd. Doelgroepen zijn onder meer (organisaties van) ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mantelzorgers, vrijwilligers, allochtonen, jongeren, cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang en burgers.

Voor deze WMO-adviesraad zoekt de gemeente nog een aantal leden en een voorzitter. Voor adviesraadsleden is het van belang dat zij (ervarings-) deskundigheid hebben met betrekking tot een van de doelgroepen. Tevens dienen zij te weten wat er leeft bij de eigen doelgroep of achterban. Van de voorzitter worden bestuurlijke ervaring en gevoel voor politieke verhoudingen verwacht.

Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling vóór 7 oktober a.s. kenbaar maken door middel van een brief met motivatie. Zij kunnen deze richten aan de gemeente Capelle aan den IJssel, t.a.v. de heer J.W. Groeneveld, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.