Politie Haaglanden

persberichten 27 september

Haaglanden, 27-09-2006

Studenten in Hofvijver aangehouden
Den Haag De politie heeft gistermiddag omstreeks 15:00 uur zes studenten aangehouden die op het eiland in de Hofvijver demonstreerden. De verdachten waren tussen 19 en 24 jaar oud. Ze waren naar het eiland gezwommen om daar een spandoek op te hangen. Nadat een politieagent de zes had gesommeerd het eiland te verlaten, deden ze dat. Terug op de kant werden de zes aangehouden.

Scheetspray voor hyperventilerende passagier
Den Haag Een 42-jarige vrouwelijke buschauffeur en een 37-jarige passagier van diens bus zijn gistermiddag omstreeks 15.30 aangehouden nadat zij het met elkaar aan de stok hadden gekregen. De 37-jarige passagier kreeg een aanval van hyperventilatie in de bus, die op dat moment over de kruising van de Mauritskade en de Denneweg reed. De 37-jarige wilde de bus verlaten die in een file stilstond, maar de chauffeur gaf daarvoor geen toestemming. De 37-jarige raakte in paniek, gaf de buschauffeur een klap en vernielde een ruit. De chauffeur pakte daarop een spuitbus met scheetspray en spoot hiermee in het gezicht van de 37-jarige. Inmiddels was de politie gearriveerd en konden beiden worden aangehouden.

Politieagent bedreigd met hark
Den Haag De aanhouding van een drietal drugsgebruikers in de Schilderswijk heeft op dinsdag 26 september de nodige voeten in de aarde gehad. Tijdens de controle van een woning aan de Abraham van Beyerenstraat stuitten politieagenten omstreeks 21.00 uur op een drietal mannen in de achtertuin van de woning. De drie mannen waren in de weer met een zogenoemd basepijpje dat wordt gebruikt voor het roken van drugs en kregen te horen dat zij waren aangehouden. Eén van de verdachten probeerde te ontkomen. Maar toen dat niet lukte, pakte de man een bezem en ging hij een politieagent te lijf. De verdachte werd tot tweemaal toe met pepperspray bespoten, maar dat hinderde hem kennelijk niet. De man pakte uit een andere tuin een drietandshark en probeerde daarmee de agent te steken en te slaan. De verdachte gooide de hark pas weg toen de agent zijn vuurwapen trok en dreigde te schieten. Toen hij er vervolgens opnieuw vandoor ging, konden de agent en enkele gealarmeerde collegas zich op de man storten en hem aanhouden. De twee andere verdachten konden zonder problemen worden aangehouden.

Met 148 binnen de bebouwde kom
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Proffesor B.M. Teldersweg op dinsdag 26 september om 23:00 uur reden dertien automobilisten meer dan 30 km per uur te hard. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 km te hard reden, respectievelijk 104 km en 106 km. Een 47-jarige Voorburger maakte het wel heel erg bont. Hij reed maar liefst met 148 km per uur. Op vordering van de Officier van Justitie werd tevens zijn voertuig in beslag genomen.

Te jonge bromfietser
Voorburg De politie zag dinsdagavond 26 september even na 21.00 uur op de Rozenboomlaan een bromfiets stevig slippen. De bestuurder droeg geen helm. Bij controle bleek dat de bromfietser vier dagen te jong was om op een brommer te mogen rijden. De 15-jarige Voorburger had dus geen bromfietscertificaat en kon ook geen identiteitskaart tonen. Ten slotte bleek de bromfiets ook niet verzekerd. De jongen kon zijn bromfiets voorlopig inleveren en werd met een reeks bekeuringen heengezonden.

Hardrijders op A4
Leidschendam Tijdens surveillance op de A4 tussen Leidschendam en Leiderdorp werd een 24-jarige automobilist uit Frankrijk dinsdagavond om 22.30 uur geklokt met een snelheid van 170 km/uur. De man kreeg een bekeuring van 850 euro. Eerder op de avond werd een 33-jarige Rotterdammer met dezelfde snelheid betrapt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Scooter valt door losse tegel
Voorburg Een 17-jarige bestuurder van een scooter is dinsdag 26 september om 11.00 uur ten val gekomen op de Prinses Mariannelaan. De oorzaak bleek een losse tegel te zijn. De jongeman uit Den Haag werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Omstanders redden man
Rijswijk Accuraat optreden van enkele omstanders redde het leven van een 59-jarige Rijswijker. De man raakte op dinsdag 26 september om 23:00 uur onwel en viel in het water van de Van Vredenburchweg. Omstanders grepen direct in en haalden de man uit het water. De man werd vervoerd naar een ziekenhuis.

Omstander voorkomt straatroof
Rijswijk Een 46-jarige Hagenaar zag op dinsdag 26 september om 12:15 uur dat op de Van Vredenburchweg een vrouw werd beroofd van haar tas. De man bedacht zich geen moment en reed met zijn auto achter de wegfietsende dader aan. De man wist hem vervolgens klem te rijden waarna hij de tas liet vallen en hard wegfietste. Het 48-jarige slachtoffer kreeg de tas weer terug. Van de dader ontbreekt elk spoor. Het betreft een man van circa 20 jaar oud met een donker trainingspak met een witte streep op de zijkant. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Rijswijk via 0900-8844.

Met 109 binnen de bebouwde kom
Rijswijk Dat reed een 19-jarige Rijswijker op dinsdag 26 september om 21:45 uur over de Schaapweg. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en kan een fikse bekeuring tegemoet zien.

Twaalf bonnen na inrijverbod
Kwintsheul Twaalf vrachtwagenchauffeurs werden op dinsdag 26 september om 10:00 uur op de bon geslingerd. De chauffeurs negeerde op de Kerkstraat het inrijverbod en kregen vervolgens een bon.

Veel schade bij aanrijding
Honselersdijk Een 74-jarige automobiliste uit De Lier veroorzaakte op dinsdag 26 september om 15:00 uur een hoop schade. De vrouw wilde op de Van der Goesstraat inparkeren en wilde dat zo netjes doen dat zij daarbij een stukje over het trottoir reed. Op het moment dat zij weer vanaf het trottoir reed gaf zij echter te veel gas. De vrouw botste vervolgens tegen twee geparkeerde personenautos op. Een van deze twee schoot de rijbaan over en ramde een andere geparkeerde personenauto.

Adequaat optreden van vrachtwagenchauffeur voorkomt ernstig ongeval Honselersdijk Een 25-jarige chauffeur wist op 26 september om 15:30 uur een overstekend kind ternauwernood te ontwijken. Het bijna 4-jarige jongetje fietste met zijn opa over de Burgemeester Elsenweg. Bij de Dijkweg wilden beiden oversteken. Het kind reed daarbij tot ontzetting van opa te ver door en kwam daarbij op het weggedeelte waar de 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lisse aan kwam rijden. De man wist het niets vermoedende kind te ontwijken maar kon daarbij niet voorkomen dat hij een verkeerslicht ramde, waarna hij in de berm tot stilstand kwam.

Met 111 binnen de bebouwde kom
Pijnacker Bij een snelheidscontrole op de Delftsestraatweg op dinsdag 26 september tussen 18:00 en 23:00 uur werden acht bestuurders betrapt op te hard rijden. Een maakte het wel erg bont. De man reed met 111 km per uur en overschreed daarbij tevens de doorgetrokken streep.

Irakees zonder rijbewijs
Zoetermeer Een 39-jarige Irakees werd op dinsdag 26 september om 21:00 uur op de Afrikaweg betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De man had twee rijstroken nodig. Na controle bleek dat de man zonder rijbewijs reed. Hij kreeg een bekeuring en moest lopend verder.

Kop staart met vier autos
Zoetermeer Een 48-jarige Zoetermeerder botste op dinsdag 26 september om 16:40 uur op de Oostweg op een rij stilstaande autos. De man had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem stagneerde en botste op een van de voertuigen. Door de aanrijding werden in totaal vier personenautos beschadigd.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Zoetermeer Politie Haaglanden heeft op dinsdag 26 september om 22:00 uur in een woning aan de Granny Smithhof een hennepkwekerij aangetroffen. Politieagenten kwamen poolshoogte nemen na een melding van wateroverlast waarbij zij in de woning een hennepkwekerij ontdekten. De stroom werd illegaal afgetapt en dat leverde een dusdanig gevaarlijke situatie op dat op last van de brandweer eerst de stroom moest worden afgesloten alvorens het pand kon worden betreden. In de woning werden 400 hennepplanten aangetroffen. De politie nam de planten en de apparatuur in beslag. Naar de eigenaar van het pand wordt een nader onderzoek in gesteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In dit geval was er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidde tot een brandbare en zeer gevaarlijke situatie. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.