Ingezonden persbericht


eBay.nl introduceert 'ondernemerscentrum' voor het MKB

Bedrijven bereiken 203 miljoen potentiële kopers wereldwijd

Amsterdam, 27 september 2006 - Online veilingsite eBay.nl introduceert vandaag voor kleine en middelgrote bedrijven 'eBay's ondernemerscentrum': een online gids die bedrijven op weg helpt om via eBay.nl producten wereldwijd te verkopen.

"Duizenden kleine en middelgrote bedrijven gebruiken eBay als een extra, voordelig afzetkanaal", vertelt Egbert van Keulen, manager eBay operations, the Netherlands. "eBay is een geweldige manier om je overtollige voorraad om te zetten in geld. Het biedt een gebruiksklare oplossing voor bedrijven om over de hele wereld online te verkopen."

eBay's ondernemerscentrum biedt kleine en middelgrote bedrijven alle benodigde hulpmiddelen om voordeel te behalen uit de online veilingsite. Het centrum bevat onder meer informatie over de zakelijke registratie op eBay.nl, het opzetten van een eBay-winkel, het exporteren van producten, wettelijke verplichtingen en tips om de verkoop via eBay.nl te optimaliseren. Ook kunnen kleine en middelgrote bedrijven hier terecht voor een persoonlijk advies.

"Door op eBay.nl te handelen, hebben bedrijven toegang tot 203 miljoen potentiële kopers wereldwijd en zonder opstartkosten is het een kostefficiënt kanaal. Daarnaast biedt eBay bedrijven de mogelijkheid om internationaal te handelen, zonder in het buitenland operationeel personeel nodig te hebben," aldus Egbert van Keulen.

Kijk hier voor meer informatie over eBay's ondernemerscentrum.

Over eBay®
eBay heeft na zijn oprichting in 1995 een krachtig platform voor de handel in goederen en diensten gecreëerd. Met 203 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor zijn kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gebruikersgemeenschap, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Door een reeks van diensten aan te bieden, zoals het online betaalsysteem PayPal, maakt eBay het mogelijk om in de voortdurend groeiende e-commerce markt lokaal, nationaal als internationaal te handelen. Elke dag staan er miljoenen producten in duizenden categorieën te koop op eBay. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds zijn oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

# # #