Politieberichten Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht, 27-09-2006

Krantenbezorger geslagen

VEENENDAAL Dinsdagavond rond 18.40 uur werd de politie naar de Slagvink gestuurd. Twee jongens zouden daar met een staaf op de fiets van een krantenbezorger hebben geslagen. Ook zou een krantenbezorger in zijn gezicht zijn geslagen en bedreigd zijn. Na een korte zoekactie in de omgeving kon de politie op basis van een signalement twee verdachten aanhouden. De verdachten, beiden inwoners van Veenendaal, zijn 12 en 13 jaar oud. Het slachtoffer (14 jaar uit Veenendaal) heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Technische verkeerscontrole

RHENEN/LIENDEN De politie heeft dinsdag van 07.00 en 10.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Zwarte weg. In totaal controleerde de politie 48 bromfietsen. Dertien personen kregen een bekeuring omdat de maximaal toegestane snelheid overschreden werd. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld omdat men onverzekerd of zonder bromfietscertifcaat of kentekenbewijs rond reed. Ook werden 13 fietsers bekeurd voor het rijden door rood licht.

Op de Hogeweg in Lienden zijn 30 bromfietsen gecontroleerd. Twaalf bekeuringen werden hier uitgedeeld omdat de maximaal toegestane snelheid overschreden werd. En één persoon kreeg een bekeuring omdat die een stopteken negeerde.

Waarschuwing: diefstal klikos

UTRECHTSE HEUVELRUG De afgelopen maanden worden met regelmaat klikos gestolen. Vooral in Doorn en Driebergen-Rijsenburg zijn de klikos in trek bij dieven. Niet alleen afvalcontainers die op de openbare weg staan worden meegenomen, maar ook containers die in tuinen of op een erf staan.

De politie waarschuwt inwoners voor dit probleem en adviseert mensen alert te zijn. Zet klikos bij voorkeur in een afgesloten tuin neer. Hoort u herrie buiten, bijvoorbeeld gesleep van klikos, wees dan alert. Ziet u verdachte personen bij de klikos staan of met de klikos lopen, bel dan meteen de politie via 112. De politie adviseert tevens eigenaren hun kliko te merken, bijvoorbeeld met een opvallende sticker. Mocht de politie een kliko terugvinden dan is de rechtmatige eigenaar makkelijker te herleiden.