Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Wezepse motorrijder gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 27-9-2006 10:52:10

Arnhem - Op de Apeldoornseweg in Arnhem is dinsdagavond een 54-jarige motorrijder uit Wezep gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond acht uur op het weggedeelte tussen de A12 en de Koningsweg. Een 45-jarige automobilist uit Zeddam wilde van rijstrook wisselen maar zag daarbij kennelijk de Wezepse motorrijder, die links naast hem reed, over het hoofd. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Volgens de politie kon drankgebruik bij de bestuurders worden uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 27-9-2006 10:47:12

Doesburg - Een zestienjarige bromfietser uit Dieren is dinsdagavond met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Schout bij nacht Doormansingel was aangereden door een auto. De automobilist, een 40-jarige man uit Doesburg, was met de schrik vrijgekomen. Het ongeluk gebeurde omstreeks half acht. Volgens de verklaring van de automobilist zou de bromfietser bij een oversteekplaats plotseling de weg zijn opgereden. De Doesburger was toen al zo dicht genaderd dat hij een aanrijding niet meer had kunnen voorkomen. Het slachtoffer bleek van zijn bromfiets te zijn geslingerd en aan de overkant van de weg terecht zijn gekomen. Omstanders, die zich over het slachtoffer ontfermd hadden, hadden verklaard dat de jongen even buiten bewustzijn was geweest. Afgezien van enkele schaafwonden leek de Dierenaar geen zichtbare verwondingen te hebben opgelopen. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis Rijnstate gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Amsterdammer aangehouden wegens slaan treinconducteur
Publicatiedatum: 27-9-2006 10:45:43

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend vroeg op het NS-station aan het Stationsplein een 37-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens mishandeling. De man zou een treinconducteur hebben geslagen. De Amsterdammer bleek bij controle op het perron geen vervoersbewijs bij zich te hebben. Nadat de conducteur de man enkele malen vergeefs gevraagd had er een aan te schaffen werd de Amsterdammer bevolen het stationsgebouw te verlaten. Toen de man hiertoe geen aanstalten leek te maken wilde de conducteur de man weg geleiden waarbij een handgemeen ontstond. Daarbij zou de Amsterdammer de conducteur enkele malen hebben geslagen met een tas. De conducteur was niet zichtbaar gewond geraakt maar deed wel aangifte. De Amsterdammer is ingesloten en voor verder onderzoek overgedragen aan de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mislukte avances

Publicatiedatum: 27-9-2006 10:44:51

Arnhem - De politie heeft dinsdagochtend in een winkel aan de Ketelstraat in Arnhem een 28-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens mishandeling. De man zou avances hebben gemaakt naar een negentienjarige vrouw uit Alphen a/d Rijn. Toen de vrouw aangaf daar niet van gediend te zijn zou de man haar zijn blijven lastig vallen. Toen de man op een gegeven moment heel dicht bij de vrouw was gaan staan zou ze hem van zich afgeduwd hebben. De Arnhemmer zou daarop de Alphense hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten hielden even later de 28-jarige Arnhemmer aan nadat ook twee getuigen het relaas van het slachtoffer hadden bevestigd. De man is later na verhoor vrijgelaten en had de mishandeling bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Openstaande boete levert drankrijder op

Publicatiedatum: 27-9-2006 10:43:33

Arnhem - Een openstaande boete van een auto-eigenaar heeft de politie dinsdagavond een drankrijder opgeleverd. De bestuurder in kwestie, een 36-jarige Arnhemmer, bleek bovendien zonder rijbewijs rond te rijden. Surveillerende agenten zagen omstreeks kwart over zeven een auto rijden over de A348. Aan de hand van het raadplegen van de kentekengegevens bleek de eigenaar nog een boete te hebben open staan, waarop de agenten de wagen aan de kant wilden zetten. De bestuurder ging er in eerste instantie vandoor maar kon op de IJsseloordweg worden klem gereden. Achter het stuur bleek niet de eigenaar te zitten maar de Arnhemmer. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van ongeveer anderhalf keer de norm (0,85 promille). Bovendien bleek het rijbewijs van de Arnhemmer al eerder ongeldig te zijn verklaard. De openstaande boete, een bedrag van 480 euro, werd door de Arnhemmer gelijk betaald. De man is later met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---