Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 27-09-2006

Dronken bestuurder aangehouden
NIEUWEROORD Dinsdagavond werd een 31-jarige bestuurder uit Nieuweroord aangereden door een 57-jarige plaatsgenoot. Ter hoogte van de Coevorderstraatweg haalde laatstgenoemde de voor hem rijdende auto in waarbij beide autos elkaar raakten. Hierna reed de veroorzaker door, achtervolgd door de aangereden bestuurder. Die wist op zijn beurt hem te passeren en naar de kant te dwingen. De gewaarschuwde politie constateerde een dranklucht bij de 57-jarige bestuurder en een test wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,5. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Voor deze feiten krijgt de man een proces-verbaal. (06-183588)

Agent in scootmobiel
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag vond op het Bilderdijkplein een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scootmobiel. De 80-jarige bestuurster uit Hoogeveen kwam daarbij ten val en werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Zij gaf op de kruising met de Bilderdijklaan geen voorrang aan een 60-jarige bestuurder uit Tiel. Nadat de vrouw per ambulance was vertrokken reed een agent de scootmobiel naar de woning van de vrouw, hetgeen de agent onderweg op de nodige grappige opmerkingen kwam te staan. (06-183508)

Alcomobilisten
RODEN Dinsdagavond controleerden agenten aan de Westerstraat de 51-jarige bestuurder van een personenauto. Deze man uit het Friese Lioessens had een alcoholpromillage van 1,3. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. (06-183573)

RODEN Op dinsdagavond werd aan de Padkamp een bestuurder gecontroleerd op gebruik van alcohol. De 43 jarige man uit Peize had een alcoholpromillage van 1. (06-183593)

Man met geprepareerde tas aangehouden
ASSEN Beveiligingsmedewerkers van een warenhuis aan het Koopmansplein hebben dinsdagmiddag een 43-jarige Assenaar aangehouden. In een geprepareerde tas werden gestolen spullen aangetroffen zoals matrashoezen en twee paar sportschoenen. De man ontkende dat de spullen van hem waren. Ook ontkende de man dat de mountainbike, die hij aan de hand meevoerde, van hem was. Die bleek namelijk ook gestolen. De man is ingesloten voor verder onderzoek. (06-183549)

Man in bureau aangehouden
ZUIDWOLDE Dinsdagavond meldde een 60-jarige man uit Hoogeveen telefonisch dat hij op de Hoogeveenseweg was klemgereden en dat die bewuste bestuurder ook nog een deuk in zijn auto had getrapt. Terwijl agenten onderweg waren naar de aangever meldde zich een man aan het bureau die een verkeersconflict wilde melden. Deze 40-jarige man uit Zuidwolde bleek degene te zijn die tegen de auto van de aangever had getrapt. Deze man is voor verder onderzoek aangehouden. (06-183555)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.