Persberichten 27/09 ochtend

Regio, 27-09-2006

Noordwijkerhout Aanhouding na vernieling De politie heeft een 33 jarige Noordwijkerhouter aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een woning aan de Koepelberg. De man zou met opzet de ruit vernield hebben omdat hij ruzie zocht met de inwoonster. De twee waren bekenden van elkaar en er bestond al enige tijd onenigheid tussen hen. Op dinsdag 26 september, rond 19. 55 uur ontving de politie de melding dat de man bij de woning van de bewoonster stond en zich agressief gedroeg. De man trapte een ruit in van de woning. De politie kon de man aanhouden en overbrengen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiderdorp Speeltoestel brand uit Dinsdagmiddag, 26 september, is een speeltoestel aan het Jan Wolkerspad volledig uitgebrand. De brandweer had de brand, die veel kijkers trok, snel onder controle. Het speeltoestel is vermoedelijk door jongeren in brand gestoken. Een aantal jongeren is gehoord. Een 15 jarige Leiderdorper, die als verdachte werd gehoord, is weer heengezonden. Zijn betrokkenheid bij de brand is niet gebleken.

Waddinxveen Fietser valt van dijk Een 65 jarige fietser uit Waddinxveen is dinsdagavond, 26 september, van de Kanaaldijk gevallen. Mogelijk verkeerde de fietser onder invloed van alcohol. Om dat vast te stellen is een bloedproef in het Groene Hartziekenhuis afgenomen. Daar was de Waddinxvener vanwege een hoofdwond naar toe gebracht.

Waddinxveen Auto gestolen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een grijze VW Golf. De auto stond op een parkeerterrein aan de Peppelhorst en moet zijn gestolen tussen zondag 24 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 16.00 uur. De 66 jarige eigenaar uit Waddinxveen deed aangifte. De politie heeft de auto inmiddels in de opsporingssystemen laten opnemen.

Zevenhuizen Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 26 september op snelheid gecontroleerd op de Noordelijke Dwarsweg. Ongeveer 78% van het verkeer hield zich aan de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/uur.

--- einde berichten ---