Per 1 september 2006 is prof. dr. Mahmoud Azmy Ezzamel benoemd

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Per 1 september 2006 is prof. dr. Mahmoud Azmy Ezzamel benoemd tot hoogleraar aan de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit. Zijn parttime benoeming betreft een periode van 3 jaar en heeft betrekking op het vakgebied Accounting and Control Change. Ezzamels benoeming vindt plaats in het kader van een samenwerking tussen de faculteiten managementwetenschappen van de Open Universiteit Nederland en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze faculteiten starten in oktober samen het Research Center on Accounting and Control Change (RACC).

CV
Mahmoud Ezzamel is Egyptenaar van geboorte, maar heeft nu een Brits paspoort. Hij studeerde Commerce, met als masterspecialisatie Accounting, aan de universiteit van Alexandrië. Hij promoveerde aan Southampton University op het proefschrift 'A Study of the Theory and Practice of Divisional Accounting'. Ezzamel is momenteel werkzaam aan de universiteit van Cardiff. In de afgelopen jaren was hij ook verbonden aan de universiteiten van Canterbury (in Christchurch, New Zealand) en Manchester. De nieuwe hoogleraar wordt hoog aangeschreven in de onderzoekswereld. Hij doet wereldwijd onderzoek op het gebied van onder andere het ontwerp en gebruik van Management Accounting Systems, Accounting en Accountability in de publieke sector, de markt voor audit services en Corporate Governance. Over dit laatste gebied publiceerde hij vorig jaar het goed ontvangen werk 'Governance, Directors and Boards' (Edward Elgar Publishing, Cheltenham). Ezzamel is key note speaker op vele internationale conferenties en publiceert regelmatig in wetenschappelijke tijdschriften.

Nieuw onderzoekscentrum
In het nieuwe onderzoekscentrum RACC van de faculteiten managementwetenschappen van de Open Universiteit en de Radboud Universiteit werken onderzoekers van beide universiteiten samen. Het onderzoeksprogramma van het RACC is vooral gericht op de rol die vertrouwen en wantrouwen vervullen in accounting en control change zowel binnen organisaties als binnen samenwerkingsverbanden van organisaties. Prof. dr. Bernard Verstegen van de faculteit Managementwetenschappen is - samen met prof. dr. Ed Vosselman van de Radboud Universiteit
- onderzoeksdirecteur van het RACC. De nieuwe hoogleraar Mahmoud Ezzamel zal voor het centrum onderzoek doen en onderzoekers begeleiden. Hiervoor zal hij een aantal malen per jaar naar Nederland komen.

Op vrijdag 13 oktober vindt in Nijmegen een symposium plaats over 'The Dynamics of Accounting and Control' om de start van het RACC te markeren. Meer informatie over het onderzoekscentrum staat op de website: www.ru.nl/fm/racc.