Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TWEE NIEUWE EN UNIEKE LEDEN
HAMPSHIRE HOSPITALITY & LEISURE BREIDT UIT IN STAD GRONINGEN

Groningen, september 2006 - Hampshire Hospitality & Leisure heeft in Groningen twee bijzondere hotels aan zijn ledenbestand toegevoegd. Iets ten zuiden van de stad aan de rand van het fraaie natuurgebied Hoornse Meer het Hotel Meerwold als Hampshire Hotel-Plaza Groningen en in het centrum van de stad het zeer praktisch gelegen 'zusterhotel' De Nieuwe Academie als Hampshire Hotel-Groningen. Met deze twee nieuwe leden is het bijzondere hotelsamenwerkingsverband Hampshire Hospitality & Leisure na een afwezigheid van een half jaar weer terug in Groningen. En hoe!

Hampshire Hotel-Plaza Groningen met zwembad midden in de natuur De directe omgeving van het Hoornse Meer biedt de gasten van Hampshire Hotel-Plaza Groningen de ideale combinatie van rust, ruimte en natuur, terwijl de bruisende binnenstad van Groningen, verkozen tot beste binnenstad van Nederland 2005-2007, op een steenworp afstand ligt van het hotel. De 4,7 hectare eigen terrein en maar liefst 300 hectare rondom het Hoornse Meer, lenen zich uitstekend voor fietsen, wandelen en genieten van al het moois van de natuur. Het is een unieke locatie voor zowel zakelijke bijeenkomsten als voor een ontspannen weekend of een aangenaam verblijf midden in de week. Het hotel beschikt over tal van faciliteiten. Met 40 vergaderruimtes voor groepen van 2 tot 250 personen en 118 modern ingerichte één en twee persoonskamers die zijn voorzien van douche of ligbad, toilet, televisie en telefoon, is Hampshire Hotel-Plaza Groningen de ideale omgeving voor één- of meerdaagse trainingen, congressen en evenementen. Maar ook de toerist biedt het hotel aantrekkelijke arrangementen en mogelijkheden met de gastvrije bar, het sfeervol ingerichte à la carte restaurant Culinas, en het zwembad.

Hampshire Hotel-Groningen met Grand Café midden in de stad Hampshire Hotel-Groningen ligt in het centrum van de stad en is een prachtige vergader- en opleidingslocatie met alle faciliteiten. In het in 1998 geheel gerenoveerde pand bevinden zich 21 hotelkamers, 12 functionele zalen voor 2 tot 150 personen, een grand café met bibliotheek en een eigen parkeergarage. Voor de gasten betekent Hampshire Hotel-Groningen een onverwachte kennismaking. Het hotel is niet alleen bij uitstek geschikt voor opleidingen, vergaderingen en congressen, maar ook voor het houden van diners, borrels en feesten.

Cultuur
Als 'culturele hoofdstad van het Noorden' telt Groningen vele musea en bijzondere gebouwen. Het Groninger Museum, Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Martinitoren en -kerk zijn daar mooie voorbeelden van. Verder zorgen de gezellige winkelstraten, cafés en restaurants voor urenlang vermaak in deze veelzijdige stad. In de omgeving van Groningen zijn de Groninger Borgen een bezoek waard. De provincie huisvest 16 borgen waaronder de Menkemaborg in Uithuizen en de Fraeylemaborg in Slochteren.

Een groeiend aantal hotels in Nederland en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality & Leisure. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality & Leisure 035 - 672 00 77 of bezoek www.hampshire-hotels.com. Hampshire Hospitality & Leisure is een hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent drie merknamen: het topsegment 'A Hampshire Classic Hotel', de viersterren 'Hampshire Hotels' en de comfortabele driesterren 'Hampshire Inns'.



Ingezonden persbericht