Politie Amsterdam-Amstelland

Gestolen wegenwachtauto teruggevonden

Willem Molengraaffstraat

(27/09/2006)

Dinsdagavond rond halftwaalf werd in de Willem Molengraaffstraat de eerder op de dag gestolen wegenwachtauto teruggevonden. De gele ANWB volkswagen Polo is voor Forensisch Technisch onderzoek veiliggesteld. Vooralsnog lijkt het erop dat er niets of nauwelijks iets uit de auto is gestolen.

Nadat via een persbericht het publiek werd opgeroepen mee uit te kijken naar de opvallende pechhulpauto belde een buurtbewoner rond halftwaalf met de alarmlijn. De auto bleek netjes geparkeerd in een p-vak. De wijkteamrecherche van Bureau Lodewijk van Dijsselstraat is op zoek naar getuigen en heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen zich melden via: 0 9 0 0 - 8 8 4 4 hieronder het persbericht van 26 september: Brutale dieven stelen ANWB wegenwacht auto / Burgemeester de Vlugtlaan Dinsdagmiddag werd vanaf de Burgemeester de Vlugtlaan een wegenwachtauto van de ANWB gestolen. Terwijl de ANWB monteur aan het sleutelen was bij een pechgeval gingen de dieven er met de opvallende hulpauto vandoor. De politie vraagt getuigen die de auto zien rijden of aantreffen direct te bellen met 1-1-2.

Rond halfvijf arriveerde de hulpdienst bij een defecte auto. De gele Volkswagen Polo, voorzien van het kenteken 52-VB-GH stond enkele meters achter de pechauto. Terwijl de monteur drukdoende was onder de motorkap, stapten twee mannen in de hulpauto en reden weg in de richting van de A-10. De monteur belde direct met 1-1-2 waarna meerdere politie-eenheden de wijde omgeving afzochten. Ondanks dat het voertuig is voorzien van technische apparatuur die op afstand volgen mogelijk maakt, was het gestolen voertuig na enkele minuten niet meer traceerbaar. Getuigen die het voertuig zien rijden of aantreffen worden verzocht te bellen met 1-1-2.