Politie Amsterdam-Amstelland

Woningen beschadigd na ontploffingen: getuigen gezocht

Haag en Veld (27/09/2006)

Dinsdagavond raakten circa tien woningen licht beschadigd nadat er op het maaiveld van Haag en Veld enkele luide knallen waren gehoord. Nadat er sterke aanwijzingen waren dat er mogelijk een explosief tot ontploffing was gebracht startte direct een uitgebreid rechercheonderzoek.

Bureau Opsporing district Oost en de Technisch Forensiche Recherche onderzoeken het voorval. Het is onbekend of er mensen gewond zijn geraakt.

Rond halfelf hoorden enkele bewoners meerdere luide knallen. Toen bleek dat er barsten in hun ramen zaten alarmeerden ze de politie. Agenten troffen enkele hulzen aan en mogelijk sporen die afkomstig zijn van een explosie. Zowel woningen op de begane grond maar ook een aantal ramen op de eerste en tweede etage raakten lichtbeschadigd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat zich heeft afgespeeld en wat de knallen of ontploffingen heeft veroorzaakt. Kort na de knallen is een groepje jongelui weggerend. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat zij betrokken zijn bij dit voorval. De Forensisch Technische Recherche heeft uitgebreid sporen onderzoek verricht. Bureau Opsporing district Oost is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via : 0 9 0 0 - 8 8 4 4