Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 september 2006

Fietsster gewond na val

Haaksbergen

Op dinsdag 26 september vond omstreeks 11.25 uur een ongeval plaats op de Enschedesestraat in Haaksbergen, waarbij een 76-jarige vrouw uit Haaksbergen gewond raakte. De 76-jarige vrouw fietste over de Wiedenbroeksingel en sloeg rechts af de Enschedesestraat op. Op dat moment passeerde haar daar een 47-jarige chauffeur uit Winterswijk, die in een autobus over de Enschedesestraat reed. De 76-jarige fietsster kwam uit balans, raakte nog net de zijkant van de bus en viel achter de bus van haar fiets. Ze werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-123163)

Inbreker aangehouden

Enschede

De politie hield op dinsdag 26 september een 46-jarige Enschedeër aan wegens inbraak in een schoolgebouw aan de Langenkampweg in Enschede. De inbraak vond plaats op donderdagavond 21 september tussen 20.00 en 21.00 uur. Nadat een ruit was vernield werd uit het pand een laptop ontvreemd. Tussen dezelfde tijdstippen die avond vond een tweede inbraak plaats in een schoolgebouw aan de Drienerlolaan. Bij die inbraak werden twee laptops weggenomen. De politie stelde meteen een onderzoek in de omgeving in, maar troffen geen verdachte personen aan. Op weg naar het bureau zagen agenten op de Horstlindelaan een man op een fiets. De agenten keerden het voertuig, maar de fietser was verdwenen. Ze troffen wel een fiets aan, op de plaats waar de fietser uit het zicht verdween. De fietser zelf werd niet meer gezien. In de fietstas van deze fiets vonden de agenten een laptop, welke afkomstig was van de inbraak aan de Langenkampweg. Ook vonden de agenten een zakje met daarop een naam. Dit bleek de naam van de later aangehouden verdachte. De politie nam de fiets en laptop in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-121134)

Man ernstig mishandeld; politie zoekt getuigen

Enschede

Op dinsdag 21 september werd omstreeks 21.35 uur een ernstige mishandeling gemeld bij de politie. Deze mishandeling vond plaats aan de Groot Bruninkstraat, op het fietspad aan de achterzijde van de woningen aan de Boerskottenhoek in Enschede. Het slachtoffer, een 51-jarige Enschedeër, wandelde op dat moment met zijn hond op genoemde plaats, toen hem twee mannen tegemoet liepen. Een van de mannen sloeg de 51-jarige met een stuk hout tegen zijn hoofd en lichaam. De tweede man hield een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gericht op de 51-jarige en dreigde hem daarmee dood te schieten. De 51-jarige ging er toen hardlopend vandoor en kwam met een bloedend hoofd en verward bij zijn woning aan. Daarop is een ambulance gebeld en werd de man voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets hebben gezien of weten wie de daders van deze ernstige mishandeling zijn. Eventuele getuigen kunnen zich telefonisch melden bij de politie in Enschede Zuid via het nummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem, nummer 0800-7000.

Het signalement van de daders luidt: Dader 1: ongeveer 20-jarige man, blank Zuid-Europees type, ongeveer 1.70m lang, gezet postuur, een rond hoofd en wild uitstaand haar, lange stekels. Hij droeg donkere kleding. Dader 2: ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.80m lang, tenger postuur en hij droeg eveneens donkere kleding.

Tevens werd in de directe omgeving een derde persoon op een fiets gezien door de 51-jarige. Deze persoon was voor en na de mishandeling door de 51-jarige aangesproken. Het is niet duidelijk of deze persoon iets met de mishandeling te maken heeft. Om dit uit te sluiten, zou de politie ook graag in contact komen met deze persoon of met mensen die deze persoon menen te kennen. Het signalement van deze derde persoon luidt: Ongeveer 20-jarige blanke man, ongeveer 1.70m lang, blond haar. Hij sprak beschaafd Nederlands en was gekleed in een spijkerbroek, een donkere stoffen jas en donkere sportschoenen. De man verplaatste zich op een fiets.

De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld. Een team van vier rechercheurs werkt momenteel aan deze zaak. (06-123510)

Man aangehouden na aantreffen munitie

Almelo

Op dinsdag 26 september werd door een persoon een luchtdrukpistool en een tas met munitie aan het politiebureau gebracht. Deze goederen waren aangetroffen bij het opruimen van een woning in Almelo en zouden volgens de brenger eigendom zijn van een 43-jarige Almeloër. De politie hield nog diezelfde dag de 43-jarige verdachte wegens het in bezit hebben van een wapen en munitie in Almelo aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-123314)

Automobilist aangehouden na beledigen agenten

Holten

Politieagenten zagen op dinsdag 26 september om 10.50 uur op de Rijssenseweg in Holten een automobilist rijden zonder gordel. Zij lieten de automobilist, een 33-jarige man uit Gersten (D), zijn voertuig tot stilstand brengen. Nadat de 33-jarige werd aangesproken op zijn gedrag, ontstak de man in woede. Ondanks herhaalde waarschuwingen bleef de 33-jarige automobilist verbaal agressief en beledigde hij de agenten. Daarop werd de 51-jarige aangehouden wegens belediging. De boete voor de beide overtredingen (75 euro voor de gordel en 130 euro voor de belediging) moest door de 51-jarige onmiddellijk worden betaald. Daarna is de man onmiddellijk in vrijheid gesteld. (06-123134)

Auto tegen boom

Tubbergen

Op de Hardenbergerweg in Tubbergen vond op dinsdag 26 september omstreeks 14.35 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 54-jarige man uit Hengelo was met zijn auto op genoemde weg door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Zowel de 54-jarige als zijn 24-jarige inzittende zoon werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd voor nader onderzoek afgesleept. (06-123309)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --