Ingezonden persbericht


Persbericht

THIS IS NOT A LOVE SONG WINT FILMCOMPETITIE EUROPAFESTIVAL UK

Geachte perscontact,

De film This Is Not a Love Song (2002) wint de premie van ¤ 2.500,-. Deze premie is verbonden aan het filmprogramma Hidden Treasures, onderdeel van het 06 EuropaFestival UK, dat de afgelopen weken is vertoond in Theater Lantaren/Venster Rotterdam en het Filmhuis Den Haag.

De film van regisseuse Bille Eltringham is tegelijkertijd hard en poëtisch. Het verhaalt van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee kleine criminelen die door een ongelukkige gebeurtenis veranderen in twee moordenaars. Op de vlucht voor woedende boeren en door het prachtige, ruige Schotse landschap wordt de vriendschap, of beter de liefde, tussen de twee mannen verder onder druk gezet. Die blijkt toch niet zo onwaarschijnlijk te zijn als het lijkt.

This is not a love song.

Het juryrapport schrijft:

"...Eltringham weet deze digitaal gedraaide film veel energie mee te geven. De twee hoofdrolspelers zijn van grote klasse: rauw, naturel, diepgaand en tot op het bot overtuigend. Het scenario waarop de film is gebaseerd is klein, maar blinkt uit door zijn gelaagdheid. Naast deze elementen wordt ook het cinematografisch experiment niet geschuwd. Kortom een film die bij uitstek een voorbeeld is van de hoogstaande UK filmcultuur die in het hele 'Hidden Treasures' programma tot uiting komt."

In de filmcompetitie Hidden Treasures dongen 16 recente Britse filmproducties (2001-2005) naar de premie. Stuk voor stuk zijn het films die getuigen van een hoge artistieke kwaliteit in combinatie met grote toegankelijkheid van inhoud en vorm. Deze grote productiviteit is mede te danken aan gunstige fiscale regelingen en nieuw stimuleringsbeleid van de Britse regering. Helaas zijn deze films verborgen gebleven voor Nederlandse filmliefhebbers, omdat ze nooit regulier zijn uitgebracht in de Nederlandse filmtheaters. Het Hidden Treasures programma mag dan ook beschouwd worden als een pleidooi voor een beter film(distributie)beleid.

De film wordt vertoond en de premie wordt uitgereikt aan de regisseuse op zaterdag 30 september om 20.00 uur in Lantaren/Venster.

Mocht u aanwezig willen zijn op deze prijsuireiking, laat dat tijdig weten. Er kan dan een perskaart voor u worden klaargelegd.

www.europafestival.com

Vriendelijke groet,

Hans E. Merts
Publiciteit Muziek
Coordinatie publiciteit Europa Festival
Theater Lantaren/Venster
010-2772268
06-5316-4489
merts@lantaren-venster.nl