Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 189

datum: 27 september 2006

Tijdelijk jeugdgezondheidscentrum in Vathorst

Voor het uitvoeren van taken op het gebied van de jeugdgezondheidszorg door Amant en GGD (consultatiebureau en spreekuur schoolarts) is behoefte aan een ruimte in Vathorst. In afwachting van de komst van een definitief gezondheidscentrum wordt voor de duur van maximaal vier jaar een tijdelijk jeugdgezondheidscentrum gerealiseerd nabij het noodwinkelcentrum aan de Bergenboulevard.

Noodlokalen De Brink langer nodig voor onderwijs
Aanvankelijk was het de bedoeling het tijdelijke jeugdgezondheidscentrum onder te brengen in de noodlokalen bij cluster De Brink. De rooms-katholieke basisschool De Marke groeit echter sneller dan verwacht. De school heeft een aanvraag ingediend voor een uitbreiding van de huisvestingscapaciteit. In afwachting van een permanente oplossing komt de gemeente tegemoet aan de dringende behoefte van De Marke door het langer beschikbaar stellen van de twee noodlokalen.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --