Ingezonden persbericht


Innocent winnaar gezondNU SpijsPrijs 2006

De smoothies van het merk innocent zijn door het tijdschrift gezondNU bekroond met de gezondNU SpijsPrijs 2006. Tv-kok Rudolph van Veen en overige juryleden waren unaniem in hun oordeel. Een tweede prijs was er voor de biologische kaas Viva Natura en op de derde plaats eindigde African Original Peper Mix van Fair Trade. Tot de overige genomineerden behoorden onder meer Kleinste Soepfabriek, De Rit, Remia en Heinz.

Lekker, gezond, gemakkelijk, bijzonder/vernieuwend, zoveel mogelijk biologisch en een voorbeeldfunctie voor de rest van de markt, dat zijn de criteria waarmee de gezondNU SpijsPrijs te verdienen is. De smoothies van innocent bestaan voor honderd procent uit fruit. De smaak is top en de uitstraling van het merk laat zien dat bewust leven naast lekker ook hip en trendy kan zijn.

Tegenhanger Voedingscentrum
De eko-kaas van Viva Natura kreeg haar tweede plaats omdat de slechte vetten in kaas grotendeels zijn vervangen door gezonde vetten, inclusief visvetzuren. Dat de African Original Peper Mix van Fair Trade de derde prijs in de wacht sleepte, is te danken aan de bijzondere combinatie van kruidenmixen. Gezond eten wordt door de smaakvolle combinaties extra lekker en nog toegankelijker. Tv-kok Rudolph van Veen heeft voor gezondNU recepten gemaakt waarin de producten van de drie winnaars zijn verwerkt. De gezondNU SpijsPrijs is in het leven geroepen als gezonde tegenhanger van de jaarprijs van het Voedingcentrum. Het tijdschrift ging tot deze actie over toen in 2002 McDonald's door het Voedingscentrum werd genomineerd voor de jaarprijs Goede Voeding.

/////