Gemeente Alkmaar


Woensdag 27 september 2006

Handen ineen tegen winkelcriminaliteit

De gemeente Alkmaar, de brandweer, de politie en de ondernemersvereniging Winkeliers Binnenstad Alkmaar (WBA) gaan hun krachten bundelen in strijd tegen de winkelcriminaliteit. Het Keurmerk Veilig Ondernemen moet uitkomst bieden.

Winkelcriminaliteit is een grote bron van ergernis voor winkeliers en medewerkers. Maar ook voor het winkelend publiek is een veilig en gezellig winkelgebied belangrijk. De kosten van winkeldiefstal lopen jaarlijks in de honderden miljoenen euro's. Naast financiële schade wordt er ook emotionele schade geleden. Denk daarbij aan de gevolgen voor personeel bij confrontaties met agressieve klanten en/of het verwerken van een (gewapende) overval.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een keurmerk voor winkeliers die via een bepaalde methode werken. Via het KVO kunnen winkeliers, gemeente en politie de handen ineen slaan om preventieve maatregelen te nemen. Begeleid door een adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel gaan de verschillende partijen werken aan een gezamenlijke, gestructureerde aanpak om te zorgen voor een nog veiliger winkelgebied. De partijen hopen dat zoveel mogelijk winkeliers zich willen aansluiten en zich willen inzetten voor dit keurmerk.

Informatieavond
De gemeente organiseert op woensdagavond 27 september een informatieavond over het Keurmerk Veilig Ondernemen. Ondernemers worden dan nader geïnformeerd over het keurmerk. Ondernemers die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit alsnog doen bij de heer Van Schouten, (072) 548 9360.

Noot voor de pers:
U bent van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst in Theater de Vest aanwezig te zijn:

19.15 uur Ontvangst
19.30 uur Opening Mevr. A. van Dam, Wethouder
Feiten en cijfers Mevr. M. Kaptein en de heer V. Beuling, Wijkcoördinator Politie,
Wijkcoördinator Alkmaar centrum
Keurmerk Veilig Ondernemen De heer R. Smeele, Hoofd Bedrijfschap

Detailhandel
20.45 uur Pauze
Gastspreker Ervaringsdeskundige KVO
Discussie en Samenvatting
22.00 uur Einde Bijeenkomst

Meer informatie: afdeling Communicatie, Inge Jonker, (072) 548 89 90.


-----------------------


---- --