Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Auto belandt ondersteboven in sloot              |
Op dinsdag (26/09) is op de A28 een auto over de kop geslagen en ondersteboven in een sloot beland. De 29-jarige bestuurder en zijn 47-jarige passagier, beiden afkomstig uit Assen, kwamen met de schrik vrij. De auto raakte beschadigd en moest worden weggesleept.

De twee mannen reden rond 13.40 uur richting Zwolle toen de bestuurder even niet oplette en de auto niet meer onder controle had. De auto raakte in een slip en belandde op z'n kop in een (bijna) droogstaande sloot. Twee mannen (Veenendaal) van een achterop komende auto zagen het een en ander gebeuren en stopten om het tweetal uit de auto te helpen. De auto is later afgesleept.

|     |Harderwijk - Vrachtwagen botst tegen geparkeerde auto     |
Een 42-jarige chauffeur uit Sint Annaparochie is op dinsdag (26/09) op de Roland Holstlaan met zijn vrachtwagencombinatie tegen een geparkeerde auto gereden. De auto raakte, in tegenstelling tot de vrachtwagen, zwaar beschadigd.

De chauffeur reed rond 07.50 uur op de Roland Holstlaan toen hij rechtsaf de J.P. Heyelaan in wilde inrijden. Hij zag daarbij een geparkeerde auto over het hoofd. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de chauffeur al in gesprek te zijn met de eigenaar van de auto (een 55-jarige man uit Harderwijk). Hij verklaarde dat hij de bocht niet ruimer had kunnen nemen, maar dat oplegger desondanks was uitgezwenkt en de auto had geraakt. De auto liep over de hele linkerkant krassen en deuken op. Ook waren de ruiten stuk en was er een spiegel afgebroken. Beide partijen regelen de schade via de verzekering.

|     |Epe - bromfiets total loss bij aanrijding                 |
Dinsdagavond (26/9) vond er op de Hoofdstraat een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats. Er raakte niemand gewond maar de scooter raakte total loss.

Een 23-jarige man uit Epe reed omstreeks 23.00 uur bij een horecazaak weg en wilde de hoofdstraat richting de Asseltseweg oversteken. Hierbij zag hij een 16-jariger plaatsgenoot op zijn scooter over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de scooter zwaar beschadigd. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Heerde - verwaarloosde man                                |
Verwaarlozing vindt niet alleen in de grote steden plaats. Dinsdagavond (26/9) is een 55-jarige Heerdenaar uit wijk de Molenkamp naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen.

Een familielid belde 's avonds laat de politie omdat zij geen contact met de man kreeg. De vrouw ging samen met agenten de woning binnen en op bed werd de zwaar verwaarloosde man aangetroffen. Gezien zijn toestand was er duidelijk medische hulp nodig en met hulp van een hoogwerker van de brandweer is hij uit huis gehaald. Vervolgens is hij naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De politie krijgt wel vaker bezorgde belletjes over familieleden of buurtgenoten. Soms blijkt er niets aan de hand te zijn. Men heeft bijvoorbeeld de telefoon niet gehoord omdat men hardhorend is of men was op dat moment weg. Een stuk sociale controle kan wat dat betreft geen kwaad getuige dit voorval.

Einde berichten


---


---


---

---- --