Ingezonden persbericht


Verzekeringsoplossingen van Unisys krijgen IAA-certificering van IBM

Schiphol-Rijk, 27 september 2006 - Unisys heeft bekendgemaakt dat zijn Unisys Product and Policy Management-oplossing voor de verzekeringsmarkt een Level 2-certificering heeft ontvangen voor de IBM Insurance Application Architecture (IAA). Daarmee zijn de verschillende componenten van de verzekeringsapplicatie van Unisys, waaronder data-, proces- en integratiemodules, in lijn met die van de IAA.

IAA is een op standaarden gebaseerd architectuurmodel, ontwikkeld in samenwerking met meer dan 40 internationale verzekeringsmaatschappijen. IAA speelt in op de verschillende uitdagingen in de verzekeringsmarkt, waaronder het vernieuwen van processen en systemen en het voldoen aan wet- en regelgeving. IAA wordt op dit moment door meer dan 150 verzekeraars wereldwijd ingezet, waaronder zeven van de grootste bedrijven in de wereld. Belangrijke voordelen van het IAA-model zijn snelle analyse van zakelijke eisen en lagere risico's op het gebeid van projectduur en implementaties.

De verzekeringsoplossingen van Unisys zijn ontwikkeld om de prestaties te verbeteren van de belangrijkste administratieprocessen voor de producten van schade- en levensverzekeraars. De Unisys-producten zijn gebouwd met behulp van de IBM Rational-toolset en bieden een compleet portfolio van J2EE-componenten voor een Service-Oriented Architecture (SOA). SOA-technologie optimaliseert de voordelen van een op standaarden gebaseerde aanpak zoals die wordt bepleit binnen de IAA van IBM.

Oplossingen die voldoen aan de IAA-eisen, bieden verzekeraars verschillende voordelen. Zo zijn applicaties sneller te ontwikkelen, leveren implementaties minder risico op, is de integratie met bestaande systemen eenvoudiger en hebben oplossingen minder onderhoud nodig.

Unisys baseert zijn verzekeringsoplossingen op zijn 3D-VE-methodologie. Met deze benadering kan een bedrijf de oorzaak-en-gevolgrelaties blootleggen tussen visie, bedrijfsvoering en IT-systemen. Daardoor kunnen bedrijven de risico's die gepaard gaan met verandering, terugdringen.

"IAA is de standaard voor modelgebaseerde ontwikkeling in de verzekeringsindustrie en wij zijn dan ook erg blij dat onze innovatieve Product and Policy Management-oplossing nu gecertificeerd is", zegt Jerry Albright, managing partner bij de Global Insurance Practice van Unisys. "De afstemming tussen Unisys en IBM zorgt ervoor dat klanten beschikken over een geavanceerde ontwerp- en modelgedreven benadering op het gebied van ontwikkeling en inzet. Net als de 3D-VE-methodiek zorgt deze afstemming voor een nauwer verband tussen IT en bedrijfsarchitecturen. Dat geeft klanten een beter inzicht dat hun activiteiten efficiënt en effectief verlopen."

# # #

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.