Gemeente Leeuwarden

27 september 2006

Opleggen Bestuursdwang Café Cambuur en Snackbar Cambuur

De afgelopen maanden is het bij de thuiswedstrijden van de BVO Cambuur nogal onrustig geweest rondom het stadion.

Uit politierapportages is gebleken dat de onrust veelal ontstaat in en rond Café Cambuur aan de Insulindestraat en Snackbar Cambuur aan de Soendastraat en dat bij optreden van politie deze horeca-inrichtingen "toevluchtsoord" zijn voor de groep relschoppers.

De burgemeester heeft de exploitanten hierop in het voorjaar aangesproken. Op 25 augustus en 15 september 2006 heeft de politie echter weer veel onregelmatigheden geconstateerd waarbij deze horeca-inrichtingen (al dan niet gewenst) betrokken waren.

Deze onregelmatigheden leveren een grote verstoring op van de openbare orde en veiligheid in de omgeving van het Cambuurstadion. Daarom heeft burgemeester Dales besloten de exploitanten te gelasten hun café en snackbar gedurende de eerstvolgende drie thuiswedstrijden (ingaande 29 september) van BVO Cambuur te sluiten van 17.00 uur tot 23.00 uur.

De burgemeester hoopt hiermee te bereiken dat de echte supporters veilig de wedstrijden van Cambuur kunnen bezoeken en dat de veiligheid in de buurt hierdoor beter gewaarborgd is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon gemeente Leeuwarden: 058 - 233 4002