Nederlandse Spoorwegen Utrecht, 27 september 2006

NS Spoorzoekspel geïntroduceerd op persbijeenkomst over Kinderboekenweek

Conductrice Eva speelt hoofdrol in Dossier Dierentuin

Tijdens de eerste persbijeenkomst voor kinderen over de Kinderboekenweek is het superspannende NS Spoorzoekspel Dossier Dierentuin geïntroduceerd. Kinderjournalisten en kindercorrespondenten maakten kennis met Eva, een conductrice die de gave heeft om te begrijpen wat dieren voelen. De dieren laten haar op een dag weten dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren. Eva roept de hulp in van kinderen, omdat volwassenen haar niet geloven.

De persbijeenkomst voor kinderen was speciaal georganiseerd voor kinderpersbureaus, redacties van schoolkranten en kindercorrespondenten bij landelijke, regionale en lokale media.

NS biedt het Spoorzoekspel gratis aan alle basisscholen aan. Het is onderdeel van het lespakket van de Kinderboekenweek en richt zich op kinderen van groep 6 en 7. Met dit spel wil NS op een speelse, interactieve en multimediale manier kinderen stimuleren om te lezen en hun sociale vaardigheden vergroten. Vorig jaar deden ruim 5000 groepen mee met het Spoorzoekspel. De reacties waren onverdeeld positief. Het Spoorzoekspel sluit aan bij het motto van de Kinderboekenweek De Leeuw is los ­ Boeken over dieren.

Op 4 oktober a.s., de eerste dag van de Kinderboekenweek, kunnen alle kinderen kennis maken met Eva. Samen zoeken ze - aan de hand van de aanwijzingen van dieren - uit hoe ze op vrijdag 13 oktober iets ergs kunnen voorkomen. De Kinderboekenweek is dit jaar van woensdag 4 oktober (Werelddierendag) tot zaterdag 14 oktober. NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek.

Noot voor de pers, niet bestemd voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mayke van Keep, mayke@vankeep.nl, tel 0297-564749.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


---- --