Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minister van Ardenne bevestigt kwaliteit van Kinderpostzegels

Leiden, 27 september 2006 - Minister van Ardenne beoordeelde afgelopeen week Stichting Kinderpostzegels Nederland als een goede organisatie. Zij heeft de subsidieaanvraag van Kinderpostzegels volledig gehonoreerd en drie miljoen euro subsidie toegekend voor onderwijsactiviteiten voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Kinderpostzegels kopen?
Vanaf vandaag gaan in heel Nederland een kwart miljoen kinderen langs de deuren om bestellingen te verzamelen voor kinderpostzegels en kaarten. Ze zetten zich hiermee in voor kinderen die de extra hulp goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze ernstig ziek zijn, het thuis niet goed gaat of omdat ze moeten werken voor het gezinsinkomen.

De projecten die Stichting Kinderpostzegels Nederland in binnen- en buitenland voor deze kinderen steunt zijn hard nodig. Dat werd afgelopen weekend nog eens bevestigd door Minister van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking. De Minister erkent de kwaliteit van het onderwijsprogramma van Kinderpostzegels in ontwikkelingslanden en kende subsidie daarvoor toe. Het subsidiebedrag is een noodzakelijke aanvulling op de inkomsten uit de verkoop van postzegels en kaarten. Noot voor de redactie (