Ingezonden persbericht


La Gomera , 27 september 2006

Zeeman Ocean Challenge van start

Onder veel publieke belangstelling is vandaag de Zeeman Ocean Challenge van start gegaan. De broers Ralph en Michael Tuijn zullen in een speciaal daarvoor gemaakte roeiboot de komende weken trachten de Atlantische Oceaan over te steken. Aan het eind van de ochtend werd vertrokken vanaf de Canarische Eilanden en koers gezet naar Willemstad op Curaçao waar zij begin december hopen aan te komen. Deze bijzondere maritieme expeditie heeft jaren van voorbereiding gevraagd. Zo is de handgemaakte boot zo ontwikkeld dat deze zichzelf weer recht in het geval van kapseizen. Ook is de boot uitgerust met de meest moderne satelliet-communicatie en -navigatie apparatuur om de veiligheid onderweg te optimaliseren. Met het oog op het aansterkende orkaanseizoen geen overbodige luxe.

De broers zullen in een `twee uur roeien / twee uur rusten' ritme de komende twee maanden ruim 5.000 kilometer afleggen op weg naar Curaçao. Na aankomst zal Ralph Tuijn begin 2007 de tocht solo voortzetten en de Pacifische Oceaan over gaan roeien op zijn breedste punt. Deze 16.000 kilometer lange oversteek van Panama naar Australië zal tussen de zeven en negen maanden in beslag nemen en zal eveneens non-stop, zonder bevoorrading of andere ondersteuning, plaatsvinden. Bij succes is Ralph de eerste mens die beide oceanen binnen een jaar bedwingt.

Met de tocht wordt geld ingezameld voor het `Save the streetchildren of Mumbai' project waarbij men onder meer onderdak en scholing verzorgd voor straatkinderen in India. Men kan op de website www.zeemanoceanchallenge.nl per geroeide kilometer sponsoren en deze kansarme kinderen steunen.

De `Zeeman Challenger' vertrok deze morgen vanaf de Canarische Eilanden

Voor de redactie:

De boot is uitgerust met een hypermodern satelliet communicatiesysteem waardoor er tijdens de expeditie interview mogelijkheden zijn en er door hen hoogwaardige foto- en videobeelden verstuurd kunnen worden.

Indien u meer informatie, beeldmateriaal of een interview wenst kunt u contact opnemen met Michel Schuurman van Incipit Expeditie Management. T:030-6343476 E:info@incipit.nl

WWW.ZEEMANOCEANCHALLENGE.COM


---- --