Datum: 27 september 2006

Leiden Aanhouding van onder invloed zijnde doorrijder

De politie heeft woensdag 27 september rond 10.15 uur op de Kenauweg een 51 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden. De politie was naar de auto waar de man in zat op zoek nadat er een melding was binnengekomen dat de auto op de Valkenburgseweg een verkeersgeleider uit de grond had gereden. De melder vermoedde dat de bestuurder dronken kon zijn omdat de auto al slingerend doorreed. De politie trof de auto met daarin de man op de Kenauweg aan. De ademanalyse die aan het bureau volgde gaf als uitslag 975 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Woubrugge Aanhouding na belemmeren snelheidsmetingen

De politie heeft woensdag 27 september rond 13.25 uur op de Kerkweg een 20 jarige man uit Woubrugge aangehouden. De man kwam daar aangefietst, herkende een radarauto van de politie die daar bezig was met snelheidsmetingen en vond het vervolgens nodig om naderende automobilisten met armgebaren te waarschuwen voor de controle. Op vragen van de agent die de wagen bemande om er mee te stoppen, reageerde hij niet. Voor de agent zat er niet anders op dan om hem te vorderen er mee op te houden en zich te verwijderen. Ook dat wenste hij niet te doen. Daarop werd hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Middelweg en een woning aan de Blijenbergstraat. De inbraken werden woensdag 27 september rond het middaguur ontdekt. Bij de woning aan de Middelweg kan de inbraak hebben plaatsgevonden vanaf maandag 25 september, bij die aan de Blijenbergstraat is dat vanmorgen na 07.10 uur geweest. Uit de woningen zijn een flatscreen, een digitale tv-ontvanger, afstandsbedieningen en een antenne gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Boskoop Aanhouding van dronken mannen

De politie heeft woensdag 27 september rond 08.40 uur op de Dorpsstraat twee mannen van 32 jaar uit Zdunska Wola en Krasnik (Polen) aangehouden. De twee mannen veroorzaakten daar overlast door in hun dronken bui voorbijgangers aan te roepen en al bierdrinkend de nodige herrie te maken. Na een melding besloot de politie in te grijpen en nam de twee mannen mee. Beiden kregen een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en het drinken van alcohol op de openbare weg.

Waddinxveen Aanrijding tussen bromfietsers

De politie heeft woensdag 27 september rond 07.20 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee bromfietsers op het (brom)fietspad langs de Henegouwerweg. Daar reden een 56 jarige man uit Kouderkerk aan den Rijn en een 17 jarige jongen uit Gouda. Beiden reden elkaar tegemoet waarbij bij het passeren de sturen elkaar raakten. Bij de aanrijding raakte de Gouwenaar licht gewond aan handen en knieen en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

-------------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326 ---- --