Ingezonden persbericht


Sophos lanceert als eerste binnen de beveiligingsmarkt een geïntegreerde oplossing voor anti-virus en controle van applicaties

Toenemend aantal systeembeheerders onzeker over de eventuele invloed van VoIP, IM en P2P op hun bedrijfsnetwerk

Gorinchem, 27 september 2006 - Sophos, een wereldleider in IT beveiliging, lanceert vandaag een oplossing voor de controle van applicaties: Application Control. Dankzij deze oplossing kunnen systeembeheerders voortaan ongewenste VoIP, peer-to-peer (P2P) en Instant Messaging (IM) toepassingen selectief blokkeren indien deze een risico vormen voor het bedrijfsnetwerk en de aanwezige gegevens.

Dankzij de integratie van deze oplossing met Sophos Anti-Virus 6.0, kunnen gebruikers via een universele desktop client een antwoord bieden aan een uitgebreide lijst van uitdagingen op vlak van beveiliging en productiviteit. Sophos speelt hiermee in op de toenemende ongerustheid dat het ongecontroleerd gebruik van VoIP, P2P en IM een invloed kan hebben op de beveiliging en efficiëntie van het bedrijf. Eerder deze maand was deze trend van onrust en onzekerheid eveneens duidelijk bij de conclusie van een onderzoek van Sophos. Daaruit bleek onder andere dat 86.1 % van de ondervraagden over de mogelijkheid wil beschikken om VoIP toepassingen te blokkeren, 62.8 % vond dit zelfs essentieel (1).

"Misbruik van bandbreedte, het lekken van informatie en schenden van richtlijnen komt veel voor in organisaties en is met deze oplossing beter te voorkomen" aldus Marnix van Meer, director Sophos Benelux "Door deze nieuwe functionaliteit toe te voegen aan de bestaande Anti-Malware software en management console is het eenvoudig en zonder extra kosten uit te rollen. Wij stellen ons als doel om organisaties één management console en universele client te bieden voor beveiliging én desktop management."

Sophos' oplossing geeft systeembeheerders het recht om het gebruik van toepassingen selectief toe te laten of te blokkeren en dit voor zowel individuen als volledige groepen van gebruikers. Hierdoor kunnen systeembeheerders flexibele security richtlijnen implementeren naargelang de verschillende noden van de groepen binnen een bedrijf.

Prijs en beschikbaarheid: Application Control is verkrijgbaar als optie bij Sophos Anti-Virus versie 6, en beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Bestaande klanten van Sophos Anti-Virus 6.0 voor Windows 2000/XP/2003, kunnen deze eigenschap gratis gebruiken. Nieuwe klanten kunnen kiezen tussen Sophos anti-Virus met of zonder de Application Control feature.

Voor meer informatie, gelieve te klikken op de volgende link: http://www.sophos.com/security/topic/application-control.html

Sophos start op 27 september met een educatieve podcast over Application Control. Toegang tot de podcast via: http://www.sophos.com/podcasts

Nota: Sophos biedt continu, gratis update informatie over de meest recentste malware en het meest actuele security nieuws via een reeks RSS feeds.

Ingezonden persbericht