Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 27 september

BERGEN OP ZOOM, 27 september 2006

Steekpartij leidt tot gevechten

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdag aan het begin van de avond meerdere meldingen van vechtpartijen. Nabij een coffeeshop aan de Prins Bernhardlaan en de Kastanjelaan zouden in korte tijd vechtpartijen zijn geweest tussen tientallen personen. De politie ging poolshoogte nemen, maar op het moment van arriveren waren de betrokkenen er al vandoor. Later op de avond kwam de politie in contact met een 18-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij verklaarde slachtoffer te zijn geweest van een steekpartij. De steekpartij had al om 17.45 uur plaatsgevonden op de Prinses Beatrixlaan. Het slachtoffer verklaarde ruzie te hebben gehad met een bekende. Hierbij had de man hem in zijn borst en schouder gestoken. Een vriend had hem naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie vermoedt dat het steekincident aanleiding was voor de vechtpartijen. De politie is een onderzoek gestart naar de steekpartij en ging op zoek naar de verdachte. Deze was niet in zijn woning aanwezig. Op verschillende andere plaatsen is zoeking gedaan, maar ook hier was de man niet aanwezig. Wel zijn er enkele betrokkenen gehoord in verband met de vechtpartijen en heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld.

128 planten in hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie trof op dinsdag een in werking zijnde hennepkwekerij aan in een pand aan de Ganzerikstraat. Er zijn 128 planten en bijna 1500 gram weed aangetroffen. Essent heeft de elektriciteit afgesloten in verband met stroomdiefstal. De kwekerij is geruimd en de planten, drugs en de apparatuur zijn in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij is aangehouden en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man zonder rijbewijs aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag op de Wattweg een auto staande, omdat deze met mistlichten aan reed en tegen de rijrichting in reed. Bij staandehouding bleek de 19-jarige bestuurder uit Rotterdam niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd. De man is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man zonder geldig rijbewijs rijdt onder invloed van alcohol

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een auto staande op de A58 omdat de kentekenplaten niet bij het voertuig hoorde. De bestuurder van de bestelbus kon geen rijbewijs tonen en de bijrijder was niet in bezit van een legitimatiebewijs. Op het politiebureau bleek uit een blaastest dat de bestuurder gedronken had. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Ook zal er proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden met verkeerde kentekens en het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij auto-inbraken

WOUW: De politie hield dinsdag een 36-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor betrokkenheid bij een reeks auto-inbraken op zondag 17 september. De politie betrapte toen na een tip, twee 17-jarigen uit Roosendaal op heterdaad. De jongen en het meisje waren aan het inbreken in autos op het Kromveld. In de auto van de verdachten zijn verschillende goederen aangetroffen die afkomstig waren uit andere autos in de omgeving. De politie hield na onderzoek de 36-jarige vrouw aan. Ze is verhoord en in verzekering gesteld. De andere twee verdachten, die op heterdaad werden aangehouden, zijn op vrije voeten gesteld, maar dienen zich nog wel beschikbaar te houden voor het onderzoek.

Twee mannen aangehouden na poging tot diefstal

OUDENBOSCH: De politie kreeg op woensdagochtend melding dat twee mannen probeerden onderdelen van autos te stelen. Bij aankomst trof de politie een auto met hierin een 27-jarige Roosendaler en een 23-jarige man uit Essen aan. De auto en de verdachten voldeden aan de beschrijving van de getuigen. Ook zagen de politiemensen de auto waarvan de daders volgens de getuigen onderdelen wilden meenemen. Aan deze auto waren beschadigingen te zien. De twee zijn verhoord en in verzekering gesteld.

Fietser gewond bij aanrijding

STEENBERGEN: Op dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval waarbij een fietser gewond raakte. Een 62-jarige automobilist uit Steenbergen reed over de Randweg Oost richting Dinteloord. Hij verleende op de kruising met de Kapelaan Kockstraat, ondanks de haaientanden, vermoedelijk geen voorrang aan een 71-jarige fietser uit Steenbergen, welke van links kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser gekneusde ribben en een gekneusde heup opliep. Hij is per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis overgebracht.

Politie neem aangifte op van bedreiging

ROOSENDAAL: Een 20-jarige man, een 22-jarige man en een 23-jarige man uit Roosendaal zagen op dinsdag rond 18.00 uur een auto met hoge snelheid voorbij rijden. Ze besloten de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag en reden achter hem aan. De auto stopte aan de Chromietdijk. De bestuurder uit en op de parkeerplaats verschenen nog een aantal mannen. Ze bedreigden het drietal verbaal en met slagwapens. De slachtoffers verklaarden dit in een aangifte bij de politie. De politie heeft van alle drie de mannen aangifte opgenomen.

Man dreigt vrouwen geld af

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond kreeg de politie omstreeks 21.45 uur melding van een afdreiging in een privéhuis in de wijk Hulsdonk. Twee vrouwen van 42 en 43 jaar waren in het huis aanwezig, toen een man met een bivakmuts binnen kwam. Hij bedreigde hen met een mes en eiste geld. De vrouwen gehoorzaamden en de dader ging er met enkele honderden euros vandoor. Beide vrouwen deden aangifte van afdreiging.

Motor wordt gestolen door man die zich voordoet als koper

RUCPHEN: Op dinsdagavond is aan het begin van de avond een motorfiets gestolen aan de Achterhoeksestraat. De eigenaar had zijn motor op internet te koop aangeboden en er kwam een mogelijke koper. De man ging er uiteindelijk met de motor, een zwart met gele Suzuki met kenteken MN-TT-11, vandoor. Hij liet hierbij een auto achter die gestolen bleek te zijn in Utrecht. De auto is getakeld. Van de eigenaar van de motor is aangifte opgenomen . de motor is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg