Gemeente Doetinchem

Stedenbouwkundig plan Vijverberg-Zuid klaar voor uitvoering


-27 september 2006-
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met definitief stedenbouwkundig plan Vijverberg-Zuid en verzoekt de raad om de grondexploitatie vast te stellen en voor de uitvoering een krediet beschikbaar te stellen. Op 9 november neemt de raad hierover een besluit.

Op 17 augustus 2005 gaf de gemeenteraad het groene licht voor de uitwerking van het voorlopig stedenbouwkundig plan Vijverberg-Zuid tot een definitief stedenbouwkundig plan. Het definitieve plan voorziet in de realisatie van een een gevarieerde woonwijk met betaalbare koopwoningen en koopwoningen in het hogere segment van de markt. Het stedenbouwkundig plan gaat uit van de bouw van 163 woningen en 2 bijzondere woonvormen met in totaal 24 wooneenheden. Het plan gaat uit van een combinatie van projectmatige bouw en particulier opdrachtgeverschap. Om de aansluiting op het omliggende gebied te waarborgen worden de bestaande monumentale bomen gehandhaafd, blijft de lanenstructuur langs de Dennenweg en de Koekendaalseweg behouden en worden in het plangebied 440 bomen aangepland. Verder voorziet de planexploitatie in een compensatieregeling 'rood voor groen' van 1 miljoen euro om de toenemende recreatiedruk op Koekendaal te verlichten.

Besluitvorming en inspraak
Met de vaststelling van het stedenbouwkundig plan gaat de inspraakprocedure van start. Inwoners hebben 6 weken na publicatie van het plan de gelegenheid hun zienswijze kenbaar te maken. Aansluitend op de besluitvorming wordt ook de bestemmingsplanprocedure in gang gezet.