2e persbericht van woensdag 27 september 2006

Eindhoven, 27-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal van een auto

In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Woenselsestraat een old-timer ontvreemd. Het gaat hier om een personenauto type stationcar van het merk Peugeot 404 kleur wit met het kenteken DL-84-64.

Eindhoven: Politie houdt vrouw met hennep en speed aan

De politie heeft woensdag rond 11.45 uur in haar woning in Tongelre een 33-jarige vrouw aangehouden. Politieagenten kregen kort daarvoor een melding dat in de woning van de verdachte problemen waren met haar 56-jarige vriend die de woning niet wilde verlaten. In de woning van de vrouw trof de politie een hoeveelheid hennep aan. In een tas van de verdachte werd speed aangetroffen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De vrouw is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto ontvreemd

Tussen woensdag 1.00 en 7.15 uur werd vanaf de Roosenburgstraat een personenauto ontvreemd. Het betreft een Volvo type Amazon Combi kleur blauw met het kenteken

DM-36-28. De auto is een old-timer uit 1968.

Helmond: Politie arresteert verdachte van diefstal

De politie heeft dinsdagochtend rond 7.45 uur een vrouw van 41 jaar uit Mierlo in haar woning aangehouden. Ze wordt ervan verdacht dat ze de afgelopen tijd enkele malen geld heeft weggehaald uit de woning van een 91-jarige vrouw in Helmond-West. De verdachte werkte als verzorgster bij de vrouw in huis. Ze is woensdag na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

Heeze: Diefstal uit winkel

In een winkel aan de Nieuwendijk is tussen dinsdag 19.00 en woensdag 7.30 uur ingebroken. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van een valse sleutel. Uit de winkel zijn machine-onderdelen weggenomen. Vanaf het terrein is een bestelauto van het merk Iveco type 35S met het kenteken 73-BD-XZ ontvreemd.

Gemert: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Boekelseweg is tussen dinsdag 21.00 en woensdag 6.30 uur ingebroken. Het dak van het pand werd open geknipt. Uit het bedrijf is een nog onbekende hoeveelheid geld ontvreemd. Ook werd een digitale camera weggenomen die later in de omgeving werd teruggevonden.

Asten: Inbraak in gebouw

In de nacht van dinsdag op woensdag is er in een gebouw aan de Moussaultstraat ingebroken. Het pand is aan de achterzijde opengebroken. Uit het gebouw werd een nog onbekende hoeveelheid geld ontvreemd.

Lage Mierde: Diefstal van auto

Uit een garage aan de Elzenstraat is woensdag tussen 1.00 en 6.30 uur een personenauto ontvreemd. Het betreft een Nissan type Patrol kleur groen met het kenteken 80-GG-BG. De garage was niet afgesloten.

Budel: Diefstal auto

Tussen dinsdag 16.00 en woensdag 11.15 uur werd er vanaf de Broekkant een bestelauto weggenomen. Het gaat om een Volkswagen kleur wit met het kenteken TBM 674. De auto is afkomstig uit België.

Waalre: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 9.45 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Julianalaan. Er werden 1008 voertuigen gecontroleerd. 77 voertuigen reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Oost West en Middelbeers: Auto ontvreemd

Tussen dinsdag 18.15 en woensdag 7.15 uur werd vanaf de Magrietstraat een auto ontvreemd. Het betreft een Volkswagen type Golf kleur zwart met het kenteken 75-HR-ND.