Intel looft een miljoen uit voor slanke, stijlvolle, sexy pc's

Gezocht: coole pc-ontwerpen met Intel® Viiv(tm)-technologie en Intel® Core(tm)2 Duo-processor

INTEL DEVELOPER FORUM, San Francisco, 27 september 2006 - Intel daagt pc-ontwerpers en -fabrikanten uit om sexy, stijlvol en slank te denken bij het ontwerpen van de volgende generatie multimedia-pc's met Intel® Core(tm)2 Duo-processor.

De Intel Core Processor Challenge moet leiden tot de evolutie van de 'grote grijze doos' in een stijlvolle, compacte, stille en vooral 'coole' pc die perfect in elke kamer past. Aan de wedstrijd is een prijzengeld van één miljoen dollar verbonden, voor de kleinste en meest karaktervolle thuis-pc met Intel Viiv-technologie en een Intel Core2 Duo-processor. De inzendingen zullen worden beoordeeld op stijl, geluidsproductie en functionaliteit.

Zinderend entertainment
"Met de Intel Core Processor Challenge willen we bewerkstelligen dat er verder wordt gedacht dan die grote grijze kast die de pc meestal is: het kan ook sexy, slank, stijlvol én geknipt voor multimediavermaak", zegt Eric Kim, vice-president van Intels Digital Home Group. "De consument van vandaag baseert zijn aankoopbeslissing op méér dan alleen maar de prijs en de specificaties: ook het formaat en de uitstraling tellen. Uiteindelijk willen we compactere pc's met een uitgesproken karakter én de ongekende prestaties en mogelijkheden die de Core2 Duo-processor en Viiv-technologie bieden: een zinderend entertainmentsysteem."

De Intel Core Processor Challenge staat open voor pc-ontwerpers en -fabrikanten waar ook ter wereld. De hoofdprijswinnaar ontvangt 300.000 dollar als bijdrage om het systeem in productie te nemen en 400.000 dollar voor gezamenlijke marketing met Intel. De eerste prijs bestaat uit een bedrag tot 300.000 dollar voor het op gang brengen van de massaproductie. Inzendingen zullen begin volgend jaar worden beoordeeld door een jury van zwaargewichten, waaronder IDEO-topman David Kelley, Michael Miller van PC Magazine, Intel-topman Paul Otellini en Kevin Sintumuang van GQ Magazine. Deze jury heeft ruime expertise in huis op het gebied van technologie, design en lifestyle. De winnaar wordt waarschijnlijk bekendgemaakt tijdens het Intel Developer Forum in maart 2007 te San Francisco.

Flexibeler
Bedrijven mogen vijf verschillende ontwerpen mee laten dingen, zolang ze maar stoelen op Viiv- en Core2 Duo-technologie. Intels Core2 Duo-processors hebben twee verwerkingskernen die verschillende taken kunnen verwerken in minder tijd en met een lager stroomverbruik, wat grote invloed heeft op de vorm, het formaat en de energierekening.

In combinatie met Intel Viiv-technologie betekenen de dual-core-chips een grote kwaliteitsverbetering bij het afspelen van high definition video, snellere conversie van muziek naar mp3-formaat en soepelere compressie van videobestanden. De processors springen flexibeler om met applicaties die tegelijkertijd op de pc draaien. Pa kijkt bijvoorbeeld naar zijn HD-video, terwijl zoonlief tegelijkertijd een film bekijkt op een televisietoestel in een andere kamer, die met een media adapter aan dezelfde pc is aangesloten. Op de achtergrond neemt moeder haar favoriete soapserie op, zonder dat ze man en zoon in de weg zit.

Deelnemende systemen moeten volledig functioneren en mogen niet vóór maart 2007 op de markt worden gebracht. Meer informatie over de Intel Core Processor Challenge, waaronder het wedstrijdreglement, is te vinden op www.intel.com/idf/corechallenge.htm.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom.