Gemeente Eindhoven

Persbericht 27 september 2006, 241

Hoogste punt nieuwe sport- en turnhal âDe Vijfkampâ op sportcomplex Eindhoven-Noord

De wethouders Mittendorff (sport) en van Merrienboer (vastgoed) hebben woensdag 27 september gezamenlijk de vlag in top gehesen bij de bouw van de nieuwe sport- en turnhal âDe Vijfkampâ op het sportcomplex Eindhoven Noord. In april jl. is op het Sportcomplex Eindhoven Noord, na een gedegen voorbereiding door de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en in opdracht van de sector Vastgoed van de dienst Algemene en Publiekszaken, gestart met de bouw van deze hal. Aannemer is Van der Pas Bouwgroep uit Oss en het aanbestedingsbedrag voor de bouw bedraagt 3 miljoen Euro (excl. BTW). De nieuwe sport- en turnhal zal naar verwachting eind van dit jaar worden opgeleverd.

Het Sportcomplex Eindhoven Noord heeft een grote behoefte aan een nieuwe sport- en turnhal.
Door deze nieuwe sport- en turnhal, die inmiddels de naam sport- en turnhal âDe Vijfkampâ heeft gekregen, wordt het aanbod aan sportaccommodaties en sportvoorzieningen op het sportcomplex in Woensel Noord verder geoptimaliseerd.

Allerlei activiteiten

âs-Avonds en in de weekenden zullen de lokale sportverenigingen en recreanten van deze nieuwe accommodatie gebruik gaan maken. Daarnaast zal sport- en turnhal âDe Vijfkampâ ook ingezet gaan worden voor allerlei activiteiten passend binnen de doelstellingen van het Sportcomplex Eindhoven Noord.
Overdag zal âDe Vijfkampâ gebruikt worden door het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC). Het ROC zal de hal gebruiken voor haar nieuwe opleiding voor sportleraren, sportinstructeurs en sportbegeleiders die onlangs van start is gegaan.