Gemeente Zwolle

Geld voor restauratie pakhuis Thorbeckegracht


Datum uitgave: 27-09-2006
Voor de restauratie van een voormalig pakhuis aan de Thorbeckegracht 39 reserveren burgemeester en wethouders van Zwolle ¤ 30.000,-. De Stichting Stadsherstel Zwolle kan met het bedrag het pand aankopen en verbouwen tot een bedrijfsruimte op de begane grond en twee appartementen op de verdiepingen.
1Het pand aan de Thorbeckegracht is geen monument, maar heeft wel monumentale waarde. Het is de moeite waard om dit pand, op een bijzondere plek in de binnenstad, te restaureren en een nieuwe bestemming te geven.

Om het gat te dichten tussen de kosten van de aankoop en de verwachte opbrengsten, vraagt de stichting om een bijdrage van ¤ 30.000,- aan de gemeente Zwolle. In het ISV-2-budget (onderdeel van het grotestedenbeleid) is hier ruimte voor.

Voorlopig gaat het om een reservering van dit bedrag. Aan de definitieve toekenning worden voorwaarden verbonden, die erop gericht zijn om de restauratie te laten plaatsvinden met behoud of versterking van de monumentale waarde.

De Stichting Stadsherstel Zwolle is in 2000 opgericht en heeft inmiddels vier opknapprojecten in de binnenstad afgerond. Op korte termijn wordt begonnen met de Thorbeckegracht 40.

Bron: afdeling Communicatie