Gemeente Zwolle

Invoering nieuw parkeerbeleid Kamperpoort Zwolle per 2 april 2007


Datum uitgave: 27-09-2006
Het nieuwe parkeerbeleid in de Kamperpoort, in navolging van het beleid in Assendorp en Dieze, wordt per 2 april 2007 ingevoerd. De invoering stond eerst gepland voor 1 februari 2007. 2Onlangs is bekend geworden dat de leverancier van de parkeerautomaten de benodigde apparatuur niet tijdig kan leveren. Daarom heeft de gemeente de invoeringsdatum naar 2 april verschoven. Deze week krijgen de inwoners en bedrijven in de Kamperpoort hiervan bericht in een huis-aan-huis brief.

Inwoners en zakelijk gevestigden in de Kamperpoort hebben begin september een aanvraagformulier ontvangen waarmee zij hun nieuwe parkeervergunning en eventuele bezoekerspas kunnen aanvragen. Om de vergunning tijdig in huis te hebben, moet het aanvraagformulier vóór 1 november 2006 worden verstuurd naar de afdeling vergunningen van de gemeente Zwolle. Deze procedure verandert niet.

Iedere bewoner en ondernemer heeft bij de aanvraagformulieren een folder met uitleg over het nieuwe parkeerbeleid in de bus gekregen. Zij kunnen hun parkeervergunning aanvragen op de manier zoals die in de folder wordt uitgelegd. Uiteraard worden wel de kosten van de parkeervergunning aangepast aan het aantal resterende maanden in 2007.

Om vragen te beantwoorden en aanvragers te helpen hun formulier in te vullen, heeft de gemeente een inloopbijeenkomst georganiseerd op woensdag 27 september 2006 van 17.00 tot 19.30 uur in wijkcentrum 'Ons Eigen Huis', Hoogstraat 86.

De aanvraagformulieren en het Uitwerkingsplan Parkeerbeleid Kamperpoort zijn te downloaden op www.parkeervergunningzwolle.nl en liggen ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Grote Kerkplein 15.