3 e persbericht van woensdag 27 september 2006

Eindhoven, 27-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van gewapende overval aangehouden

In zijn woning in Tongelre is woensdag rond 6.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een gewapende overval op een tankstation aan de Oude Bossche Baan op 25 mei jl. Een medewerkster werd toen s middags door een onbekende man, die geld eiste, bedreigd met een vuurwapen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhoudingen na aantreffen verdovende middelen

(Aanvulling op 2e persbericht van woensdag 27 september 2006)

De politie heeft woensdag rond 11.45 uur in haar woning in Tongelre een 33-jarige vrouw aangehouden. Politieagenten kregen kort daarvoor een melding dat in de woning van de verdachte problemen waren met haar 56-jarige vriend die de woning niet wilde verlaten. In de woning van de vrouw trof de politie ruim 700 gram gedroogde hennep aan, verpakt in 33 gripzakjes. In een tas van de verdachte werd ruim 5 gram speed aangetroffen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De vrouw is ingesloten op het politiebureau.

Verder onderzoek leidde ertoe dat rond 16.45 uur, eveneens in zijn woning in Tongelre, een 55-jarige man werd aangehouden. In zijn woning trof de politie amfetamine, cocaïne, heroïne en XTC-tabletten aan. Het gaat om hoeveelheden van honderden grammen. De exacte hoeveelheden moeten echter nog vastgesteld worden. Ook werden in het pand zeventien werpsterren, drie imitatiewapens en een wapenstok aangetroffen en in beslag genomen. In een schuur, behorende bij de woning, werd een Harley Davidson gevonden. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De man is eveneens voor verder onderzoek in gesloten op het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontroles

* Op de Houtse Parallelweg is woensdag tussen 14.35 en 16.30 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 434 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 24 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.
* De politie heeft woensdag tussen 11.25 en 13.15 uur 59 bekeuringen uitgeschreven bij een snelheidscontrole op de Aarle Rixtelseweg. Van 863 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u. Toegestaan is 50 km/u.

Best: Politie houdt man aan voor bedreiging

Op een parkeerterrein aan de Eindhovenseweg Zuid is woensdag rond 14.30 uur een 43-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij zou daar eerder die middag zijn ex-vrouw hebben bedreigd. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Someren: Jongen gewond bij verkeersongeval

Een 18-jarige jongen uit Helmond is woensdagmiddag rond 16.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed op zijn bromfiets over het fietspad in de richting van Helmond komende uit de richting Someren. Op de kruising Kanaaldijk Noord/Witvrouwenbergweg verleende hij geen voorrang aan een 59-jarige automobilist uit Asten die van rechts kwam. Beiden kwamen met elkaar in botsing. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.